Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peklom prešli zbytočne. Zrušili aj Oktagon 16

Luxusná karta plná atraktívnych zápasov, naplnená aréna v Ostrave, veľkolepá šou. Nič z toho žiaľ v sobotu nebude, fanúšikovia MMA v Česku a na Slovensku si musia nechať zájsť chuť. Koronavírus zvíťazil aj nad športom svalnatých bojovníkov.

10.03.2020 16:38
Boráros Foto:
Gábor Boráros nemal chýbať na turnaji Oktagon 16.
debata (1)

V Česku v utorok vydali zákaz organizovať všetky športové či kultúrne akcie s účasťou presahujúcou sto ľudí. Organizácia Oktagon MMA mala možnosť usporiadať Oktagon 16 bez prítomnosti divákov, no táto možnosť neprichádzala do úvahy.

„Turnaj sa presúva na najbližší možný termín. V žiadnom prípade sa neuskutoční bez divákov. Vstupenky zostávajú v platnosti. Fanúšikovia, ktorí chcú požiadať o vrátanie peňazí, sa môžu od pondelka obrátiť na Ticketportal,“ uvádza organizácia na Facebooku.

„Komunikácia so zápasníkmi teraz nie je najjednoduchšia. Rozumieme im, no zdravie je len jedno,“ cituje spoluzakladateľa Ondřeja Novotného sport.cz.

Predstavte si to. Týždne a mesiace podriadite všetko jednému cieľu a ten vám niekoľko desiatok hodín pred vyvrcholením prípravy zíde z obzoru.

„Som sklamaný. Všetko bolo pripravené a teraz sa to ruší. Príprava sa mi opäť predlžuje a ani nevieme dokedy. Je to zvláštna situácia,“ vravel David Kozma, ktorý mal na turnaji obhajovať titul vo velterovej váhe proti Maďarovi Mátému Kerteszovi.

Zápasiť mali aj Gábor Boráros, Milan Ďatelinka či Karol Ryšavý. Súbojom o pás prvej ženskej šampiónky mala vyvrcholiť Oktagon výzva.

Kým Kozma reagoval na správu o zrušení akcie diplomaticky, niektorí zápasníci nedokázali maskovať sklamanie.

„Je to úplne v ri*i. Tri mesiace driny, mesiac brutálne prísnej diéty, keď bol každý deň peklom. Všetko to teraz môžem hodiť do koša. Navyše si každý myslí, že forma zostane, no tak to bohužiaľ nefunguje. Celá príprava smerovala k jednému bodu, ktorým bol zápas,“ čertil sa Jan Malach.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Gábor Boráros #Oktagon MMA #Ondřej Novotný #Oktagon 16 #David Kozma #Jan Malach