Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biatlon bez divákov? Pre klietku to neplatí, Oktagon vypredá Ostravu

Fanúšikovia MMA v Česku a na Slovensku mali v uplynulých dňoch o stres postarané.

04.03.2020 15:20
Végh MMA Foto:
Attila Végh oslavuje svoj triumf pred vypredanou O2 Arénou na pražskom podujatí Oktagon 15.
debata

Po tom, ako Bezpečnostná rada ČR nariadila uskutočniť víkendové podujatie SP biatlonistov v Novom Meste na Morave bez divákov, hrozil podobný osud aj akcii Oktagon 16.

Prvý „číslovaný“ turnaj roka sa uskutoční 16. marca v Ostrave. Ako v stredu informovali zástupcovia organizácie Oktagon MMA, Ostravar Aréna nebude zívať prázdnotou.

Český premiér Andrej Babiš totiž v stredu vyhlásil, že Bezpečnostná rada štátu sa rozhodla neobmedzovať ďalšie hromadné akcie kvôli koronavírusu.

„Preteky v Novom Meste na Morave sú akcia, ktorú malo navštíviť cez stotisíc ľudí. Podobnú akciu (MS v Anterselve) navštívil človek, u ktorého sa objavila choroba. Myslím si, že sme sa rozhodli správne, urobili sme tak na základe doporučenia hlavnej hygieničky. Akciu sme vyhodnotili ako rizikovú. Tak bolo rozhodnuté a dúfajme, že tam nedôjde k nejakým incidentom,“ uviedol Babiš pre idnes.cz .

VIDEO: Lucia Szabová a jej cesta na turnaj Oktagon 16

Slovenská jednotka zabojuje o titul

Oktagon 16 sľubuje výbornú šou. Hlavným zápasom bude titulová obhajoba domáceho Davida Kozmu, ktorého v súboji o majstrovský opasok vo welterovej váhe vyzve Maďar Máté Kertesz.

Turnaj má zaujímavé obsadenie aj pre slovenských fanúšikov. O historicky prvý ženský titul Oktagon Výzvy zabojuje slovenská jednotka Lucia Szabová, ktorá si zmeria sily s domácou Sandrou Maškovou.

Gábor Boráros, ktorý sa na podujatí Oktagon Prime 3 vrátil na víťaznú vlnu, nastúpi proti Niklasovi Stolzemu. Nemec je v rebríčku strednej váhy organizácie Oktagon MMA hneď pod ním na siedmom mieste.

V akcii budú aj ďalší Slováci. Na Milana Ďatelinku čaká v súboji strednej váhy nebezpečný Poliak Grzegorz Siwy. Karol Ryšavý sa postaví do klietky proti Ronaldovi Paradeiserovi, zápas je vypísaný v ľahkej váhe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lucia szabová #MMA #Oktagon #Gábor Boráros #Oktagon 16