Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Proti Chabibovi nikdy, šokuje Usman. Dôvod vás prekvapí

Bol by to súboj, na ktorý by boli zvedaví všetci fanúšikovia MMA.

29.01.2020 15:39
debata (1)
Kamaru Usman na oficiálnom vážení pred... Foto: SITA/AP, Chase Stevens
Usman UFC MMA Kamaru Usman na oficiálnom vážení pred titulovým zápasom na podujatí UFC 245.

Čo majú spoločné kráľ welteru Kamaru Usman a šampión ľahkej váhy Chabib Nurmadomedov? Obaja sú v UFC stále bez prehry. Usman sa hrdí bilanciou 11–0, Dagestanec to má zatiaľ 12–0.

To však nie je všetko. Obaja majú rovnakú zastupiteľskú agentúru (Dominance MMA) a vyznávajú islam. Prekážkou k usporiadaniu vzájomného súboja je najmä druhý spomenutý dôvod.

„Nikdy by som nešiel do klietky s Chabibom – je ako môj brat. Máme medzi sebou rešpekt. Nevedel by som nájsť v sebe motiváciu, aby som s ním bojoval. Neláka ma ani to, aby som získal jeho opasok,“ vyhlásil Usman.

VIDEO: Kamaru Usman vs. Colby Covington na podujatí UFC 245

Bude ďalším Masvidal?

Mnoho fanúšikov by si želalo aj jeho súboj s Israelom Adesanyom, ktorý je aktuálne jednotkou v strednej váhe. Podobne ako pri Nurmagomedovovi, aj tu jeden „problém“ – Usman i Adesanya majú korene v Nigérii.

„Rovnaké platí aj o Israelovi. Nechcem s ním bojovať. Je lepšie, ak máme v Nigérii dva majstrovské opasky od dvoch borcov, akoby ich mal v držaní len jeden. Israel je skvelý, je ako moja rodina,“ dodal Usman.

Momentálne sa zotavuje zo zranenia zápästia a čaká na ďalšieho súpera. Manažment UFC to však pri jeho hľadaní nebude mať ľahké.

Usman totiž zdolal kompletnú špičku welterovej váhy a aktuálne nemá vyzývateľa. Najhlasnejšie sa hovorí o Jorgem Masvidalovi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Kamaru Usman