Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vémola si želá výhru McGregora: Veľmi mi to pomôže

Hoci stále rehabilituje po operácii ramena, v hlave sa už pripravuje na ďalší zápas. Český bojovník MMA Karlos Vémola verí, že mu mentálne pomôže aj výkon Conora McGregora pri jeho návrate do UFC.

11.12.2019 11:54
Karlos Vémola MMA Foto:
Český bojovník MMA Karlos Vémola.
debata (4)

Vémola ukončil jedenásťzápasovú víťaznú sériu, keď v pražskom súboji storočia nestačil na Attilu Végha. Slovenský zápasník mu uštedril prvý knokaut v kariére a pokazil mu sen o návrate do zámorskej UFC.

Suverénny Čech bol po prehre veľmi sklamaný, ale plánuje návrat. Už stihol Végha vyzvať na odvetu, medzitým si súboj s ním vypýtal český raper Marpo. „Nepotrebujem zdolávať spevákov, ja chcem zápasníkov,“ odkázal Marpovi.

TV Pravda. Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z pripravovaného dokumentu Attila 2000
Video

Návrat McGregora

Vémola bude v januári fandiť Conorovi McGregorovi, ktorý sa vracia do klietky po 15-mesačnej pauze. Najväčšia hviezda MMA a bývalý dvojnásobný šampión UFC nastúpi 18. januára v Las Vegas proti americkému veteránovi Donaldovi Cerronemu.

„Veľmi si želám, aby McGregor vyhral. Nakopne ma to, že je späť, po prehre. Bude to pre mňa obrovská motivácia. Nakopne to aj celý náš šport, bude sa viac hovoriť o MMA. Dúfam, že Conor sa zatne, bude makať a skutočne sa naplno vráti,“ vraví Vémola v rozhovore pre iSport.cz.

Írskemu šampiónovi závidí jednu vec – schopnosť ignorovať kritikov.

„Osobne som to nikdy nedokázal, stále s tým bojujem. Ľudia mi vravia, že mám hejterov ignorovať. Nedokážem to. Svojich fanúšikov si vážim. Avšak stále rozmýšľam na tým, ako by som presvedčil aj ľudí, ktorí tvrdia, že nášmu športu škodím. Vôbec to tak nie je. S MMA to myslím dobre. Je tu asi päť chalanov, čo sa týmto športom uživia. Snažím sa promovať MMA tak, aby sa to zmenilo,“ tvrdí Vémola.

VIDEO: Najlepšia slovenská zápasníčka MMA Lucia Szabová o stúpajúcej popularite zmiešaných bojových umení, podpore spolužiakov či príprave na titulový zápas
Video

Muradov čoskoro v top 10

Vémola pochválil aj svojho kamárata a kolegu Machmuda Muradova, ktorý počas víkendu vyhral aj svoj druhý zápas medzi elitou v UFC. Rodák z Uzbekistanu, ktorý posledných osem rokov žije v Prahe a trénujú ho českí tréneri, parádnym knokautom vypol domáceho Trevora Smith a získal bonus za výkon večera.

„Mach to zvládol perfektne. Súper na neho v žiadnom prípade nemal. Mach zároveň zavrel ústa všetkým kritikom, ktorí sa do neho navážali po prvom zápase. V UFC má veľkú budúcnosť, majú ho tam radi. Páči sa im jeho štýl a je pre nich zaujímavý aj marketingovo. Je to vidieť na súperoch, ktorých dostáva. Nebude dlho trvať a v kategórii do 84 kg bude v top desiatke,“ predpovedá Vémola.

Kolegovi v žiadnom prípade nezávidí.

„Možno sa čoskoro dostane na hlavnú kartu. Má to skutočne veľmi dobre rozbehnuté. A zaslúžene – vydrel si to. Za končiaci rok urobil šesť skvelých zápasov, všetky vyhral. Fandím mu,“ dodal.

Zatiaľčo niektorí zápasníci MMA absolvujú jeden-dva zápasy za dvanásť mesiacov, Muradov v roku 2019 postupne zdolal Diega Gonzaleza, Tata Primeru, Alberta Pereiru, Wendella Marquesa, Alessia Di Chirica a počas víkendu aj Smitha. Celkovo sa hrdí MMA bilanciou 24–6.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Karlos Vémola