Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dozrela som, vraví Fialková. Mám ideálny vek, pár rôčkov to môže potrvať

Budú opäť na medailovom pódiu?

23.01.2019 20:26
fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata (7)

Slovenské biatlonistky Anastasia Kuzminová a Paulína Fialková v doterajších piatich kolách Svetového pohára na ňom stáli – buď jedna, alebo druhá a v Novom Meste na Morave v pretekoch s hromadným štartom obe – a najvyššie: zlatá Kuzminová, strieborná Fialková! Pred týždňom v Ruhpoldingu vyhrala Kuzminová šprint, staršia zo sestier Fialkových skončila tretia v pretekoch s hromadným štartom.

Seriál Svetového pohára pokračuje 6. kolom v talianskej Anterselve, začína sa vo štvrtok rýchlostnými pretekmi žien. Pozornosť bude pútať taliansko-slovenský súboj. Dorothea Wiererová a Lisa Vittozziová sa budú chcieť v domácom prostredí ukázať a potvrdiť vedúce postavenie v doterajšom hodnotení Svetového pohára, slovenské duo Fialková, Kuzminová dýcha Taliankam na chrbát.

Areál v Anterselve má nadmorskú výšku 1634 m, patrí k najvyššie položeným strediskám. „Je jedným z mojich obľúbených,“ viac ráz podotkla Kuzminová. Pred rokom, v posledných pretekoch Svetového pohára pred olympijskými súťažami v Pjongčangu, sa na ne naladila druhým miestom v pretekoch s hromadným štartom.

Vyššia nadmorská výška neprekáža ani Paulíne Fialkovej. „V lete sme trénovali aj v strediskách s podobnou nadmorskou výškou, nemal by to byť nijaký problém,“ uviedla pre web Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU).

Paulína Fialková. Foto: TASR, Michal Svítok
Paulína Fialková, cieľ Paulína Fialková.

Hoci Paulína Fialková na víťazstvo v pretekoch Svetového pohára stále čaká, v nedeľňajších s hromadným štartom nastúpi v červenom drese líderky tejto disciplíny. Vyzliekla z neho Anastasiu Kuzminovú, ktorá ho mala na sebe v Ruhpoldingu, no po nepresnej streľbe ho neudržala, skončila štrnásta, P. Fialková tretia, čo ju posunulo do čela v priebežnom hodnotení mass-štartu.

Pre Biatlon-Info uviedla, v čom tkvie jej zlepšenie v tejto sezóne.

„Už som asi dozrela. Povedala by som, že tých 26 rokov je už ideálny vek a pár rôčkov by to snáď mohlo potrvať, aspoň štyri by to mohli byť. Je aj pár pretekárok, ktoré sa dokážu pohybovať v špičke od mladučkého veku, no myslím si, že ide skôr o výnimky. Ja mám za sebou takú normálnu cestu postupného zlepšovania sa. Jasné, zdravie je alfou a omegou všetkého. Zatiaľ som zdravá, klopem na drevo, takže môžem svoje telo žmýkať, kým to ide.“

SP v Anterselve Štvrtok: 14.30 rýchlostné preteky žien 7,5 km; piatok: 14.30 rýchlostné preteky mužov 10 km, sobota: 13.30 stíhacie preteky žien 10 km, 15.30 stíhacie preteky mužov 12,5 km, nedeľa: 12.45 preteky s hromadným štartom žien 12,5 km, 15.30 preteky s hromadným štartom mužov 15 km.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Anastasia Kuzminová #Paulína Fialková