Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík ml.: Na Čavriča máme tri konkrétne ponuky. Šéf Slovana upresnil, odkiaľ sú

Je klenotom v zostave trénera Vladimíra Weissa, strelecky úspešným útočníkom v lige aj európskych pohároch a hráčom, o ktorého je v zahraničí spomedzi futbalistov Slovana Bratislava najväčší záujem. Aleksandar Čavrič.

19.12.2023 05:42
Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Foto:
Na ofenzívne schopnosti Aleksandara Čavriča sa tréner Vladimír Weiss mohol v jesennej časti spoľahnúť.
debata (12)

Samotný tréner Vladimír Weiss označil srbského kanoniera na tlačovej konferencii po poslednom ligovom súboji s Dunajskou Stredou za prvý bod programu v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

Počas posledného leta bol už Čavrič jednou nohou v Rubine Kazaň a médiá vtedy informovali, že klub z Tatárska zaplatí za ofenzívnu hviezdu belasých milión eur. No napokon zostala a zaznamenala jednu z najúspešnejších jesení v Slovane i v kariére.

V 26 stretnutiach aktuálneho ročníka vo všetkých súťažiach zaznamenal 12 gólov a šesť asistencií. Impozantná bola najmä jeho deväťzápasová séria s aspoň jedným streleným gólom a najmä štyri zásahy v skupine konferenčnej ligy.

Vladimír Weiss Čítajte viac Slovan pracuje na veľkom návrate reprezentanta. Weiss prezradil mená nechcených hráčov

Aj preto je v súčasnosti najžiadanejším artiklom v košiari trénera Weissa. Generálny riaditeľ jesenného majstra Ivan Kmotrík ml. pre Športweb prezradil, že aktuálne klub rokuje o predĺžení zmluvy, ktorú má Čavrič na Tehelnom poli platnú do leta 2025.

A ako je to s jeho prípadným odchodom? „O Čavriča je záujem, máme na neho tri konkrétne ponuky. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať v nasledujúcich dňoch,“ povedal Kmotrík.

Aj v pondelok mal absolvovať stretnutie s jedným z potenciálnych záujemcov o služby 29-ročného útočníka.

Situácia okolo jedného z najdôležitejších mužov v Slovane dnes vyzerá tak, že buď sa s klubom dohodne na predĺžení zmluvy, alebo odíde a slovenský majster sa bude musieť aj vo februárových zápasoch play off o osemfinále konferenčnej ligy proti Sturmu Graz zaobísť bez neho.

Juraj Kucka Čítajte viac Veľké derby so susedom: Slovan spoznal súpera v konferenčnej lige. Náš sektor tam bude plný, tvrdí Weiss

Šéf Slovana konkretizoval aj oblasti, z ktorých prišli na klub konkrétne ponuky na Čavriča. „Máme jednu z Európy, ďalšiu z arabského sveta a posledná je z Číny,“ skonštatoval Kmotrík. Podľa neho je pokračovanie Srba v niektorej z európskych krajín málo pravdepodobné.

„Má takmer 30 rokov a pre kluby z európskych krajín je už menej atraktívnym futbalistom. Prvoradé v tomto prípade je, akú ponuku klub obdrží. Hráč má ešte rok a pol platnú zmluvu, nie sme pod časovým tlakom,“ uzavrel Kmotrík.

Aj v minulosti Čavrič viackrát opakoval, že ak príde dobrá šanca pre neho aj pre klub, preberú možnosti a nevylúčil odchod z belasej kabíny. Zároveň však môže staviť na istotu, predĺžiť zmluvu a zostať v Slovane prakticky až do konca kariéry.

Veď príkladov, že šikovných a skúsených futbalistov Slovan neodpisuje, má okolo seba viac ako dosť. 37-ročný Džaba Kankava a o rok mladší Juraj Kucka dokazujú týždeň čo týždeň, že vek je len číslo. A oproti nim je Čavrič ešte futbalovým mladíkom.

820498335 Čítajte viac Šťastný žreb pre Škriniara a Paríž St. Germain. Lobotku a Vavra čakajú európski giganti

Dvadsaťdeväťročný útočník v minulosti hrával v srbskej reprezentácii do 21 rokov. Do seniorského áčka sa nikdy nepozrel a nakoľko splnil podmienky, požiadal o slovenské občianstvo.

Celý proces jeho udeľovania je však zahalený rúškom tajomstva. Viackrát sa spomínalo, že Čavričove ofenzívne kvality by sa hodili aj trénerovi Francescovi Calzonovi v slovenskej reprezentácii.

Je otázne, či niekedy uvidíme šikovného kanoniera v drese s dvojkrížom na hrudi a tiež, či zabojuje v belasom drese o zisk už šiesteho majstrovského titulu a piateho pohára.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Aleksandar Čavrič #Ivan Kmotrík ml.