Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan pracuje na veľkom návrate reprezentanta. Weiss prezradil mená nechcených hráčov

Vlani sa stal jesenným majstrom s dvojbodovým náskokom pred Dunajskou Stredou. V tomto ukončil obhajca titulu, ŠK Slovan Bratislava, jesennú časť s náskokom siedmich bodov pred druhou Žilinou.

18.12.2023 05:45
Vladimír Weiss Foto: ,
Trénera belasých Vladimíra Weissa a vedenie Slovana čakajú v najbližších dňoch a týždňoch dôležité rozhodnutia o budúcnosti hráčov.
debata (3)

Pozíciu suverénneho lídra ligovej súťaže potvrdili belasí v nedeľu na Tehelnom poli víťazstvom 2:1 nad Dunajskou Stredou, keď oba góly domácich strelil chorvátsky legionár Marko Tolič.

Na pozápasovej tlačovej konferencii poďakoval tréner Vladimír Weiss za úspešný rok všetkým, čo v klube pracujú, rodine Kmotríkovcov, fanúšikom i hráčom. Odpovedal aj na otázku, či prežil najúspešnejší rok v pozícii trénera Slovana.

„Či to bol najlepší rok? Takto to neberiem. Tu je najdôležitejší deň zajtra. Je to veľký klub, musíme byť rozumní a hľadať dobré riešenia,“ skonštatoval Weiss.

A náročné obdobie čaká vedenie Slovana už v najbližších týždňoch. Tréner na tlačovke konkretizoval, s ktorými hráčmi sa Slovan na konci roka rozlúči. Ako prvého spomenul útočníka Malika Abubakariho.

SR Futbal NL Extraliga 18. kolo Slovan DAC BAX Čítajte viac Slovan si v záverečnom zápase jesennej časti upevnil pozíciu lídra. Výhru nad DAC mu zariadil dvojgólový Tolič

„Končí mu hosťovanie, pri ňom je vysoká prestupová čiastka. Zo začiatku pomohol, momentálne je mimo formy, s ním sa rozlúčime,“ uviedol tréner. Nasledoval slovenský obranca Richard Križan. „Má roztrhnutý krížny väz, pol roka bude mimo súpisky a v lete mu končí zmluva. To je druhý.“

Zimný odchod pripustil aj v prípade brazílskeho obrancu Lucasa Lovata, ktorému v lete budúceho roka končí v Slovane zmluva. „V súvislosti s jej predĺžením chce hráč jedno, klub iné. Líšime sa v predstavách, je to normálny dialóg. Musíme sa rozhodnúť, či zariskujeme, zostane a necháme ho dohrať podľa zmluvy.“ Hosťovanie v zime skončí aj stredopoliarovi Sharanimu Zuberovi.

Neistú budúcnosť môžu mať aj futbalisti, ktorí sa počas jesennej časti dostávali na trávnik len sporadicky. „Boli hráči, ktorí málo hrávali – či Matúš Vojtko, Filip Lichý, Uche Agbo pravdepodobne skončí. V lete mu končí zmluva a budeme sa snažiť nájsť riešenie,“ skonštatoval Weiss.

Kucka 1 Čítajte viac Kucka strčil do vrecka Messiho i lídra Realu. Slovák sa dostal do hviezdnej spoločnosti

V súvislosti s možnými príchodmi spomenul tréner belasých len jediné meno gruzínskeho reprezentanta. „Máme záujem o Čakvetadzeho návrat, takže na tom pracujeme a ostatné transfery uvidíme, čo sa nám podarí.“

Giorgi Čakvetadze prežil v Slovane úspešnú sezónu 2022/23, v ktorej patril medzi opory majstrovského tímu. Vedenie malo snahu, aby v tíme pokračoval. No kmeňový hráč belgického Gentu sa dohodol na ročnom hosťovaní s anglickým druholigovým Watfordom.

V ňom sa však 24-ročný Gruzínec nedokáže presadiť. Z 20 zápasov Watfordu v jesennej časti, čo bol Čakvetadze na súpiske, bol iba dvakrát v základnej zostave. Až 14-krát naskakoval do stretnutí ako striedajúci hráč a v štyroch prípadoch sa na trávnik ani nedostal.

Vladimír Weiss Čítajte viac Ide ma roztrhnúť, lamentoval na tlačovke tréner Weiss. Päťkrát ukázal na vinníka, nebol to nikto z jeho hráčov

Viac podrobností okolo možného príchodu ofenzívneho stredopoliara prezradil pre Športweb generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší. „Čakvetadze je hráčom, ktorý sa momentálne nepresadil vo svojom klube. Sme ešte veľmi ďaleko od toho, aby sme povedali, že je jeho príchod reálny,“ uviedol Kmotrík.

Potvrdil, že sa informoval o možnostiach jeho prípadného návratu. „S agentom Čakvetadzeho prebehla diskusia, či by bol možný jeho návrat k nám. Agent sa tomu nebráni, záujem by mal aj hráč. No dnes je viazaný zmluvou o hosťovaní,“ skonštatoval generálny riaditeľ jesenného majstra.

Oficiálne je Čakvetadze do leta 2024 na hosťovaní z belgického Gentu vo Watforde. „Aby mohol byť reálny jeho návrat, muselo by dôjsť k dohode Watfordu s Gentom a následne Gentu so Slovanom. Ale neprebiehajú žiadne rokovania,“ povedal Kmotrík.

Na záver dodal, že o Čakvetadzeho by mal klub záujem nielen v zimnom, ale prípadne aj v letnom prestupovom období. „Na Tehelnom poli si spravil dobré meno a je vo veku, kedy má potenciál budúceho predaja. Ale sme v takom štádiu, že hovoriť o jeho návrate je ešte predčasné,“ doplnil Kmotrík.

Atraktívna manželka posily Slovana Marka Toliča Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si očarujúcu manželku stredopoliara...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Ivan Kmotrík ml. #Giorgi Chakvetadze