Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakvetadze končí o päť dní. Vzdal už Slovan jeho prestup? Kmotrík sa vyjadril

Patril k ťahúňom bratislavského Slovana v minulej sezóne Európskej konferenčnej ligy a tribúny Tehelného poľa si ho obľúbili. No gruzínskemu reprezentantovi Giorgimu Čakvetadzemu sa už 30. júna končí ročné hosťovanie v tíme slovenského majstra.

25.06.2023 07:31
9. Giorgi Chakvetadze Foto:
Uvidíme, či si Giorgi Čakvetadze oblečie dres Slovana aj v druhej sezóne za sebou.
debata (7)

Aká je v súčasnosti situácia okolo 16-násobnému gruzínskeho reprezentanta, ktorý patril medzi najväčších ofenzívnych ťahúňov mužstva trénera Vladimíra Weissa? To sme zisťovali u generálneho riaditeľa Slovana Ivana Kmotríka mladšieho.

„Zatiaľ sa nič nezmenilo. Rokujeme,“ odkázal šéf belasých a priznal tak, že Slovan sa len tak ľahko nechce vzdať možnosti, aby Čakvetadze svojimi kúskami zabával Tehelné pole aj v sezóne 2023/24.

Majstrovské oslavy bratislavského Slovana
Video
Zdroj: TV Pravda

V nedávnom rozhovore pre Pravdu Kmotrík priznal, že vedenie klubu robí všetko pre to, aby získalo Čakvetadzeho tentokrát nie na hosťovanie, ale na trvalý prestup. Má to však háčik. A tým je prestupová suma za 23-ročného perspektívneho futbalistu, ktorý prišiel do belgického Gentu v roku 2017 za 1,5 milióna eur.

Zmluvu so svojím zamestnávateľom má podľa portálu transfermarkt do 30. júna 2024. Kmotrík nechcel prezradiť sumu, ktorú od Slovana za prestup požadujú zástupcovia belgického tímu. „Hľadáme formu takého prestupu, ktorý by sme mohli zvládnuť. V hre sú možnosti splátok, percentá z ďalšieho predaja – alternatív je viacero,“ skonštatoval generálny riaditeľ Slovana.

Hlavná FOTO Čítajte viac Chorváti ju nazvali Živá Barbie. Manželka nového hráča Slovana Gabrijela: Krása, vzdelanie a pôvab v jednom

Podrobnosti o prebiehajúcich rokovaniach sme zisťovali aj v GAA Gent, no tlačový tajomník klubu Tom Vandenbulcke na otázky Pravdy nereagoval.

Zostáva veriť, že oba kluby nájdu spoločnú reč a budú sa snažiť urobiť v prvom rade to, čo chce samotný Čakvetadze. „Chcel by zostať v Slovane, ale nie je to iba v jeho rukách. V jeho prípade sú tri možnosti: Buď prestúpi natrvalo k nám, kúpi ho niekto iný, alebo ho Gent pošle znova na hosťovanie,“ dodal Kmotrík.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Giorgi Čakvetadze