Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss bral všetko na seba, ale pri priamej otázke o posilách mlčal. Na Tehelnom poli cítiť pokročilý vek

V prvom polčase to bolo fajn. Slovan, hoci prehrával 1:2, nebol horším tímom. Spálil niekoľko šancí a domácemu Sturmu s výnimkou inkasovaných gólov veľa nedovolil.

16.02.2024 06:00
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss ml. odchádza do šatne po vylúčení v zápase Sturm Graz - Slovan.
debata (2)

Druhý polčas už bol o inom. Graz dominoval, belasí chradli. Výsledok 4:1 v prospech domácich je zaslúžený a pred odvetou prakticky nedostižný. O týždeň v Bratislave by to musel byť festival zázrakov, aby do osemfinále Európskej konferenčnej ligy postúpil Slovan.

Hoci tréner Vladimí Weiss st. sa na pozápasovej tlačovej konferencii snažil všetko vziať na svoje plecia, bol to z jeho strany skôr nepodarený „mourinhovský“ kú­sok.

„Aj vzhľadom na moje chyby v zápase, keďže mi nevyšli striedania, porážku beriem na seba. Nemal som tam poslať nedoliečeného Vlada, chcel som niečo zmeniť, ale bolo už neskoro,“ povedal.

Práve červená karta pre jeho syna asi desať minút pred koncom vzbudila veľkú pozornosť. Hoci Slovan sa v druhom polčase trápil, po vylúčení Weissa ml. na ihrisku už iba trpel. Bolo len otázkou času, kedy dostane od Grazu definitívny úder.

Video

„Asi u mňa prevládol otcovský cit, že som ho chcel nechať hrať. Napriek tomu, že som vedel, že nie je fit. Otcovský cit zatienil zdravý trénerský rozum. Chcel nám pomôcť, ale nakoniec sme ublížili sami sebe.“

Nebol to však ojedinelý skrat v kariére Vladimíra Weissa ml. Keď sa mu niečo podobné stalo na sklonku sezóny v Dunajskej Strede. Najprv premenil dôležitý pokutový kop panenkovským spôsobom, potom provokoval fanúšikov DAC a nakoniec sa nechal vylúčiť.

Jeho otec reagoval takto: „On nie je normálny. Raz ma od neho odvezú.“

Weissovo vylúčenie v Grazi malo na priebeh duelu veľký vplyv, Slovan však v druhom polčase beztak fyzicky odchádzal.

Bol pomalší i lenivejší. Ak sa pred dvojzápasom proti Sturmu rozprávalo o väčších skúsenostiach Slovana, vo štvrtok večer mal vyšší vek jeho hráčov skôr negatívny efekt.

Video

Po zápase sme vypočítali priemerný vek základnej jedenástky oboch tímov. V prípade Sturmu to bolo 24,6 rokov, u slovanistov presných 30. Rakúšania mali na ploche päť hráčov s vekom pod 22 rokov, Slovan jediného – Dávida Strelca.

A ešte jedna štatistika. Sturm nemal ani jedného tridsiatnika, Slovan až šiestich. Z toho Kankava (37), Kucka (36) a Kašia (36) sú pokročilí tridsiatnici.

Problémom Slovana v Rakúsku bol aj úzky káder. Okrem Weissa bol na lavičke z hráčov, ktorí pravidelne hrajú, už jedine Marko Tolič.

Pripomíname, že Slovan hrá stále v troch súťažiach a za sebou má prestupové obdobie, v ktorom sa skôr oslabil, ako posilnil. Odišli dve opory základnej zostavy – Lucas Lovat a Aleksandar Čavrič. Z príchodov, ktoré stoja za zmienku, je hodný jedine Gerson Rodrigues.

Rakúsko SR Futbal EKL Slovan play off o osemfinále Čítajte viac Toto sa nemalo stať, kajal sa po prehre Zmrhal: Červená pre Weissa nemala byť

K zimnému „posilňovaniu“ smerovala aj jedna z novinárskych otázok v Grazi. „Nebudem sa po tomto zápase na nič vyhovárať a nebudem odpovedať na túto otázku,“ povedal Weiss st. Kto však vie čítať medzi riadkami, pochopil. So šírkou aktuálneho kádra spokojný zrejme nie je.

Odveta sa bude hrať o týždeň v Bratislave. Slovan stále avizuje ďalšiu posilu, preto vraj doteraz nezorganizoval tlačovú konferenciu pred začiatkom jarnej časti ligovej súťaže.

Aj keby však nejaká napokon na Tehelné pole prišla, do domáceho duelu so Sturmom nebude môcť nastúpiť. Zvrátiť nepriaznivý stav 1:4 bude mimoriadne náročné.

"Aj keď sa nám podarí streliť tri góly, bude to v dvojzápase nerozhodne. Možno niečo pripravíme niečo…

Rakúsko SR Futbal EKL Slovan play off o osemfinále Čítajte viac Slovan si z Grazu vezie štvorgólový výprask, Weiss sa miesto oživenia hry nechal hlúpo vylúčiť

Musíme sa o to minimálne posnažiť. Nemáme na čo čakať, tri góly sú síce veľa, ale vo futbale sa môže stať čokoľvek," vravel pred odchodom do šatne obranca Kenan Bajrič.

A čo na to tréner Weiss? „Škoda toho, dal sa tu uhrať lepší výsledok. Zázraky sa občas dejú, ale káder máme úzky. Uvidíme, čo bude v odvete.“

Reakcie na duel Graz - Slovan Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Z veľkej bitky nakoniec nebolo nič, čo rakúske...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss st.