Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto sa nemalo stať, kajal sa po prehre Zmrhal: Červená pre Weissa nemala byť

Futbalisti Slovana si chceli do odvety v Bratislave priniesť z Rakúska prijateľný výsledok. Prehra 1:4 so Sturmom Graz v prvom zápase play off o osemfinále konferenčnej ligy takým rozhodne nie je. Uvedomuje si to aj český obranca belasých Jaromír Zmrhal.

15.02.2024 21:47
Rakúsko SR Futbal EKL Slovan play off o osemfinále Foto: ,
Jaromír Zmrhal (vpravo) odohral proti Sturmu Graz celý zápas.
debata (6)

Aké sú príčiny jednoznačne prehry 1:4 so Sturmom?

To, že sme dostali štyri góly. Je to ťažké. Už pred zápasom sme sa rozprávali, že to bude fyzicky náročný zápas. Po taktickej stránke bolo vidieť, že to majú výborne natrénované. Hrajú akoby bez krídel, vysúvajú sa tam obrancovia a za nich nabiehajú útočníci.

Dajú sa nájsť po takomto výsledku aj nejaké pozitíva?

Je vidieť, že Sturm má kvalitné mužstvo. Nemyslím si, hlavne prvý polčas, že sme hrali úplne zle. Mali sme tam nejaké šance. Podarilo sa nám vcelku rýchlo vyrovnať, no následne sme dostali gól zo štandardky. V druhom polčase to už išlo z kopca.

Rakúsko SR Futbal EKL Slovan play off o osemfinále Čítajte viac Slovan si z Grazu vezie štvorgólový výprask, Weiss sa miesto oživenia hry nechal hlúpo vylúčiť

Pred stretnutím bolo známe, že súper má omnoho mladšie mužstvo. Rozhodla jeho lepšia bežecká pripravenosť?

Je to možné. No neviem, či tie ich góly padli z lepšej bežeckej pripravenosti. Ale na konci, keď sme hrali o jedného hráča menej, sa toho už nedá moc zvládnuť. Bohužiaľ, taký je futbal, ale tá ich „behavosť“ mohla rozhodnúť zápas.

Dalo sa s výsledkom ešte niečo urobiť po červenej karte pre Vladimíra Weiss ml.?

Po polčase sme chceli udržať výsledok 1:2 a nechceli sme inkasovať. Prišla penalta, to sa stane, a následne štvrtý gól v nadstavenom čase.

Video

A nebolo to tak, že by si ho zaslúžili… Nás mrzí výsledok, toto sme nechceli. Musíme sa pripraviť na domácu odvetu a ukázať fanúšikom, že sa nevzdávame.

Čo musíte zmeniť v odvetnom stretnutí, aby ste sa ešte vrátili do hry o postup?

To je ťažké, mám zápas stále v hlave, nevidel som záznam… Musíme sa im vyrovnať v behaní a nasadení. V prvom polčase toho veľa nemali, len pár nábehov za obranu. Prepáčte, nie som schopný odpovedať na otázku takto krátko po zápase.

846990009 Čítajte viac Hancko bol namočený vo vyrovnávajúcom góle Ríma, Sparta dlho odolávala na horúcej tureckej pôde

Vedelo sa, že Slovan má omnoho skúsenejší tím. Napriek tomu si pokazil zápas penaltovým zákrokom a červenou kartou.

Penalta a červená? To je futbal, Tigran o súperovi nevedel, ten ho predskočil a išiel tam šľapákom, ale trafil loptu. A červená? To je futbal, to sa niekedy stane, čo mám k tomu povedať? Neviem, čo sa stalo.

Weiss akoby z frustrácie prešiel po nohách súpera a po skúmaní VAR-om to rozhodca potrestal vylúčením.

Takých zákrokov bolo počas zápasu viac a nemyslím si, že tento bol na červenú. No neurobíme s tým nič. Musíme sa zmieriť s prehrou o tri góly. Takýto rozdiel sme nechceli.

Video
Krásna talianska moderátorka Diletta Leottaová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Je považovaná za najkrajšiu moderátorku na...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Sturm Graz #Jaromír Zmrhal #Európska konferenčná liga