Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalová elita je ďaleko. Haifa nastavila Slovanu európske zrkadlo

Sen slovenského futbalového majstra o prvom postupe do skupinovej fázy Ligy majstrov sa skončil na východnom cípe Stredozemného mora. Bratislavský Slovan bol v oboch stretnutiach proti Maccabi Haifa slabším mužstvom a po domácej prehre 1:2 nestačil na izraelského šampióna ani na jeho pôde (1:3).

16.08.2023 07:27
weiss slovan Foto:
Tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata (30)

Postupové nádeje si belasí v odvetnom súboji udržali len necelú polhodinu, keď dôležitý otvárací gól strelil útočník Frentzdy Pierrot.

V nadstavení prvého polčasu pridal poistku Dia Saba. Zásah Marka Toliča prišiel už neskoro a tak na Slovan čaká boj v play off o skupinovú fázu Európskej ligy, kde narazí na cyperského majstra Aris Limassol.

Kľúčové slovo vyradenia: efektivita

Slovan bol pritom veľmi blízko k zamiešaniu postupových kariet. Už po troch minútach nepremenil veľkú šancu na Štadióne Sammyho Ofera Sharani Zuberu, vo ôsmej nebezpečne hlavičkoval Aleksandar Čavrič.

"Mali sme dve šance za stavu 0:0 a nevyužili sme ich. A prakticky z prvej vážnejšej sme inkasovali gól,“ povedal po zápase tréner Slovana Vladimír Weiss.

Na nevyužívanie dobrých príležitostí doplatil slovenských majster už pred týždňom na Tehelnom poli a v Haife sa viac-menej situácia zopakovala.

SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo Slovan Haifa BAX Čítajte viac Slovan má lídrov, ktorých limituje vek. V Haife začal šprintom a končil chôdzou

„Gratulujem Haife k zaslúženému postupu. Ukázali sme aj dobré veci a hlavne v druhom polčase sme predviedli sympatický výkon,“ uznal kvality súpera lodivod belasých.

Stretnutie sa podľa očakávania hralo v úmornom teplom a vlhkom počasí, s ktorým sa, až na prvých desať minút, podľa predpokladov lepšie vyrovnali domáci futbalisti.

„Bolo hrozné hrať v takomto počasí, bolo však ťažké rovnako pre obe mužstvá. Nemôžeme sa na to vyhovárať,“ skonštatoval na margo poveternostných podmienok obranca Guram Kašia.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Maccabi haifa