Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Világi oslavuje 60-ku, titul i skalp Slovana by sa mu akiste páčili. Proti bude "malý Vlado", bez ktorého je Slovan polovičný

Takýto napínavý finiš ligovej súťaže tu už dlho nebol. Slovan Bratislava a DAC Dunajská Streda delia dva body a v nedeľu vykročia na jeden trávnik. Na juhu Slovenska sa chystajú na veľký športový sviatok.

06.05.2023 05:44
DAC Dunajská Streda, ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Jedno je isté, po tomto kole definitívneho víťaza najvyššej súťaže nespoznáme, no k odpovedi budeme oveľa bližšie, ako teraz. Oslovili sme preto bývalých skvelých futbalistov, ktorí mali v minulosti blízko k DAC-u, Slovanu alebo dokonca obom klubom.

Všetkým sme položili tieto tri otázky:

  • 1. Čo očakávate od zápasu DAC – Slovan?
  • 2. Kto v ňom uspeje a rozhodne sa v nedeľu o titule?
  • 3. Kto by mohol byť kľúčovým hráčom tohto duelu?

Oslovili sme desať osobností, väčšina z nich hrávala v 90. rokoch minulého storočia. Prečítajte si, čo si myslia o blížiacom sa zápase.

Štefan Maixner Čítajte viac Weiss je stratég. S hráčmi chodil na pivo, vedel, kto fajčí. Pochopil však, že takto to ďalej nejde

Eugen Bari (51)

  • 1. Dobrý zápas. Ale zo strany Slovana to bude skôr taktický boj. Už pred minulým kolom som tvrdil, že je dôležité, kto bude mať bodovú výhodu. Dunajská Streda v Podbrezovej zlyhala a ukazuje sa, že momentálne sú na tom lepšie belasí. Navyše, stačí im remíza a v osobe Aleksandara Čavriča majú skvelého brejkového hráča. Dunajská Streda musí ísť do rizika.
  • 2. Podľa mňa sa ešte definitívne nerozhodne. Myslím si, že to bude remíza, potom sa bude hrať o šesť bodov. DAC to bude mať náročné.
  • 3. Bude to asi Čavrič. A možno Green. Obaja sú rýchli, brejkové typy. Pochopiteľne, svoje miesto si musí zastať Vladimír Weiss. S ním je Slovan vždy silnejší.
Eugen Bari v drese Dunajskej Stredy. Foto: Facebook DAC Dunajská Streda
Eugen Bari Eugen Bari v drese Dunajskej Stredy.

Ján Ďurica (41)

  • 1. Dunajská Streda je motivovaná, hrá doma. Chce titul pre seba i majiteľa, ktorý jubiluje. Určite by sa mu takýto darček páčil. Bude to zaujímavý zápas, sám som zvedavý, ako to celé dopadne. Bol som na finále Slovenského pohára v Trnave, mal som pocit, akoby Slovanu chýbalo srdce. Ak ho tam teraz dá, môže v Dunajskej Strede uspieť. To, že sa hrá o majstra prakticky až do konca ligy, je niečo skvelé.
  • 2. Kvalita je na strane Slovana, ale Trnava ukázala Dunajskej Strede recept. Navyše, potlačia ju za víťazstvom aj vlastní fanúšikovia. Ja sa však prikláňam skôr k remíze.
Video
  • 3. Na strane Slovana Vlado Weiss, nebojí sa ísť jeden na jedného. Keď ho belasí nebudú mať k dispozícii, môžu mať problém. V domácom mužstve to je Zsolt Kalmár. Dôležití však môžu byť aj tréneri, obe mužstvá majú v tomto smere kvalitu. Určite nenaordinujú nejaký hurá-systém – rozhodne taktika, Adrián Guľa dokáže domácich pripraviť na mužstvo, akým je Slovan.
Ján Ďurica. Foto: SITA/AP, Ivan Kopčáni
Ján Ďurica Ján Ďurica.

Vladimír Goffa (63)

  • 1. Nikto netuší, čo vôbec očakávať. Čakáme na moment prekvapenia. Tento zápas je zahalený futbalovým tajomstvom a ťažko mi odhadovať jeho vývoj.
  • 2. Zo psychologického hľadiska je na tom horšie DAC, musí vyhrať, ak sa mu to nepodarí, jeho šance výrazne klesnú. Toto mužstvo je pod tlakom a pod ním sa hrá ťažko. Ale ani Slovan to nemá jednoduché, lebo hrať na remízu nie je len-tak. Baví ma to napätie i adrenalín, ktoré tieto zápas sprevádzajú.
  • 3. Zsolt Kalmár je pre mňa záhada, lebo po iné roky to bol najlepší hráč v lige a netuším, prečo nehral v Podbrezovej minimálne od začiatku druhého polčasu. Líder by buď mal hrať alebo nemal, nie že tam je 20–30 minút. Podľa mňa to bude viac súboj realizačných tímov ako hráčov. Ide o to, kto a čo na koho vymyslí.
Vladimír Goffa. Foto: Facebook Vladimíra Goffu
Vladimír Goffa Vladimír Goffa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda