Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss priznal, že s Kmotríkovcami mal osemhodinovú debatu. Od dvoch hráčov čaká viac, v čom sú slovanisti majstri sveta?

Po víťazstve proti Klaksvíku sa mu rozprávalo ľahko. Slovan predsa získal tri body v Konferenčnej lige i prémiu 500-tisíc eur za triumf. Tréner Slovana Vladimír Weiss st. odpovedal na otázky novinárov.

22.09.2023 05:38 , aktualizované: 08:15
SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss počas zápasu s Klaksvíkom.
debata (14)

Ako hodnotíte zápas?

Hráčom som pred začiatkom vravel, že budem spokojný aj s výsledkom 1:O. Úvodný duel v skupine sa totiž hrá na víťazstvo. Súper nás neprekvapil, čo sme čakali, to aj bolo. V prvom polčase sme však neboli dostatočne silní v medzizónach.

Upozorňovali sme aj na ich nebezpečné štandardné situácie, majú excelentného exekútora. Napriek tomu nesmieme dostať takýto gól z rohu – stopéri i brankár Borjan mali ísť do lopty.

Napokon to však dobre skončilo…

Som za to rád. Nebolo to vôbec ľahké. Dá sa povedať, že v tomto sme majstri sveta – v európskych pohároch pravidelne ideme na kolená, potom vstaneme a nakoniec vyhráme. Aj teraz sme zvládli náročný duel. Kvôli ľudom na tribúnach. Kvôli klubu, vedeniu i nám všetkým. Hádam teraz načneme nejakú sériu, no nerád by som to zakríkol, lebo ja vždy niečo zakríknem. (úsmev)

Čo sa vám preháňalo hlavou po inkasovanom góle?

Predovšetkým som musel reagovať. Chcel som striedať už pred inkriminovaným rohovým kopom, no nedalo sa. Bolo treba zariskovať, lebo keď prehrávate, nie je čas na žiadne filozofovanie.

Video

Boli ste spokojní so všetkými hráčmi?

Viac čakám predovšetkým od ofenzívnych futbalistov. David Strelec by sa mal prebudiť, Marko Tolič tiež – predovšetkým v hre bez lopty. Aj Vlado niečo stratil, ale zároveň ukázal svoj prínos. Nie všetko mu vyšlo, ale bol pri dôležitom góle. Keď je na ihrisku, ihneď je v kabíne iná nálada.

O Čavričovi sa nemusíme baviť, v útoku je to náš najdôležitejší hráč. Skvele naskočil Tigran Barseghyan, vie hrať futbal, občas ho chcem vytrestať, že ho nepostavím a vytrestám sám seba. Poznáme sa, vieme čo od seba môžeme čakať. Bol nahnevaný, že nehral, ale takto si predstavujem oživenie mužstva.

Čakali ste, že váš syn vydrží na ihrisku celý zápas?

Šesť týždňov nehral, nemôže byť teda v stopercentnom stave. Chcel som ho skôr striedať, ale nedalo sa. Ukazoval mi, že je v poriadku. Kľúčoví hráči ako on a Čavrič sa nestriedajú.

Takéto zápasy stoja veľmi veľa síl, zajtra a pozajtra budú „vybavení“. Nechali tam veľa fyzických aj psychických síl. Klobúk dolu, že sa nepoložili, keď sme prehrávali 0:1. Sú to dôležité tri body, bez nich by sme v tejto skupine nemohli pomýšľať na nič.

SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan Klaksvík Čítajte viac Vydretý triumf. Slovan inkasovaný gól nezlomil, po obrate môže ďakovať aj Borjanovi

Nebyť Borjanovho zázračného zákroku, body by sa delili…

Bol fantastický, ale my sme v prvom rade nedohrali súboj. Tolič aj Lovat opúšťali šestnástku, pričom sme nemali ani loptu. Toto ma učil nebohý pán Vengloš, lebo tiež som bol lajdák pri bránení. Svoju akciu treba dohrať so svojim hráčom. Milan nás v tej chvíli podržal.

Aspoň do nedele máme pokoj na duši, aj keď v Slovane niečo také neexistuje. Proti Žiline budú hrať iní hráči. Očakávam, že teraz sa mi ukážu ostatní.

V Dunajskej Strede vaši fanúšikovia predčasne opustili tribúny, teraz za vami stáli od začiatku až do konca. Všimli ste si to?

Medzi hráčmi a fanúšikmi prebehla nejaká debata. Aj v klube sme mali asi osemhodinovú diskusiu – ja, Róbett Vittek, Ivan Kmotrík ml., Ivan Kmotrík st. Dumali sme nad tým, kde je chyba. Čo musíme robiť lepšie. Nikto nie je génius, každý občas urobí chybu. Musíme ťahať spolu, aby Slovan išiel ďalej.

Prečo ste proti Klaksvíku vynechali zo zostavy Juraja Kucku?

Kyriakosa Savvidisa som dal v Dunajskej Strede dole v polčasovej prestávke z taktických dôvodov. Chcel som mu ukázať, že má moju dôveru. Aj teraz si svoje odmakal. No vedel som, že ho budem striedať, lebo Džaba Kankava sa nemení, on je robot.

EKL: Tesná výhra Slovana a vysoká prehra Trnavy Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
24. KÍ Klaksvík (Faer. Ostrovy) - 4 165 500 eur

Chcel som tam Kucku poslať v zlomovom momente, čo sa aj potvrdilo. Vôbec sa neurazil, že začal na striedačke, nič som mu nemusel vysvetľovať. PO zápase sa tešil ako ostatní. Stále patrí medzi najdôležitejších hráčov Slovana.

V nedeľu na vás čaká Žilina…

Keď sa chalani šli osprchovať, vravel som malému Ivanovi, že už sa teším na Žilinu. Samozrejme v úvodzovkách. Sú tam mladí chlapci, opäť sa budú chcieť ukázať, ale tu na Tehelnom poli to chce vlastne každý. Všetci idú na 150 percent.

S tým musíme žiť a mať takú kvalitu, aby sme to zvládli. Liga je ťažká a my i Trnava máme na chrbte ešte jeden batoh navyše. Hráme každé tri dni. Je to fakt ťažké.

Ohlasy na prvé zápasy Slovana a Trnavy Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Odvekí rivali majú za sebou vstup do skupinovej...

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.