Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová: V kalendári sú obľúbené kopce. Chcem to využiť

Veronika Velez Zuzulová (28) už roky patrí do absolútnej slalomovej špičky. Štvrtá najlepšia slalomárka uplynulej zimy má aj pred svojou jedenástou sezónou v súbojoch krištáľové glóbusy najvyššie ambície. "Mám 28 rokov a viem, že už veľa rokov kariéry predo mnou nie je. Preto chcem vydať zo seba všetko, čo vo mne je a jazdiť na maximum," vyhlásila najúspešnejšia slovenská lyžiarka, ktorá sa v apríli vydala za svojho francúzskeho priateľa a kondičného trénera Romaina Veleza.

17.09.2012 19:00
Veronika Velez Zuzulová Foto:
Veronika Velez Zuzulová.
debata (1)

Splnila letná príprava vaše očakávania?
Pripravená som dobre, ale mám pred sebou ešte jeden mesiac. Som už staršia a beriem to inak ako kedysi. Viem, že bez kvalitnej prípravy v lete sa výsledky v zime nedostavia. Trénovala som veľa s chlapcami na južnej pologuli a kondičku som naberala s dievčatami vo Francúzsku. Mladé dievčaté si nakladali také tréningové dávky ako ja, lebo sa mi chceli vyrovnať. Bolo pre mňa príjemné, že som pre niekoho vzorom. Keď som prišla z Nového Zélandu, povedali mi, že po tréningoch so mnou pociťujú najväčšie zlepšenie. Je to zadosťučinenie, preto robím ten šport.

Trénovali ste aj s Adamom Žampom, ktorý je slovenskou mužskou jednotkou. Ako sa vám pozdáva táto spolupráca?
S Adamom sme začali trénovať už pred piatimi rokmi. Bol vtedy ešte ,,menší" a chcel odo mňa čo najviac odpozerať. Túžil byť lepší ako ja, ale nemal šancu. Dnes sa už karta obrátila. Zdolám ho, iba keby som vynechala dve bránky (smiech).

Aké podmienky ste na našli po roku na Novom Zélande?
Neboli také dobré, ako roky predtým. Bolo málo snehu. Každý deň sme trénovali na inom. Ale nesťažujem sa, lebo podmienky na pretekoch Svetového pohára sa tiež veľmi rôznia. Vlani sme napríklad museli záver sezóny odjazdiť na soli.

Zmenilo sa vo vašom živote niečo po svadbe?
Nič. A dúfam, že sa ešte dlho nič nezmení. Na dieťa sa veľmi teším, ale najskôr o dva roky.

Keď sa pozriete na kalendár pretekov Svetového pohára v slalome v nadchádzajúcej sezóne, aký máte z neho pocit?
Dobrý. Všetky sú to moje obľúbené kopce. Vždy sa nájdu aj kopce, ktoré lyžiar nemá rád, ale teraz tam také prakticky nebudú. Kalendár je tento rok ideálny. Dúfam, že sa to odrazí na mojich výsledkoch.

Budete niečo meniť na tom, že jazdíte iba slalomy a obrovské slalomy?
Slalom a obrovský slalom určite, superkombinácie a kĺzavé disciplíny v žiadnom prípade. Skončiť na 29. mieste v superkombinácii z 31 pretekárok, ktoré prídu do cieľa, ale chváliť sa bodmi do Svetového pohára, to už nie je pre mňa. Keď nemôžem bojovať o pódiové umiestnenia, nemá to pre mňa zmysel.

Očakávate nejaké nové mená v bojoch o slalomový glóbus?
Ťažko povedať, ale myslím si, že pribudne mladá Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá bola už v minulosti nebezpečná. Videla som ju na Novom Zélande. Je výborne pripravená a myslím si, že bude dosť miešať karty. To je môj postreh z tréningov.

   

Vlani ste mali veľké opletačky s domácou lyžiarskou asociáciou, s ktorou ste nemohli nájsť spoločnú reč pri podpise reprezentačnej zmluvy. Je toto smutné obdobie už definitívne preč?
Trpela som najmä na začiatku sezóny, koniec už bol výsledkovo dobrý. Teraz je to tak, že otec sa snaží izolovať ma od všetkých vecí týkajúcich sa zmluvy. Zmluvu som podpísala, ale všetko, čo bolo v nej, riešili právnici. Veľký kus práce urobil manažér Robo Magát. Po skúsenostiach z minulej sezóny už neverím nikomu.

**  Do sezóny sa odvezie na novom aute**
Veronika Zuzulová predĺžila o ďalšie dva roky kontrakt s jedným zo svojich zmluvných partnerov a ako bonus dostala aj kľúče od nového automobilu, ktorý bude slúžiť na presun v rámci podujatí Svetového pohára. „Boli by sme radi, keby sa Veronike podarilo vystúpiť na najvyšší stupienok v pretekoch Svetového pohára a tiež doviezť medailu z majstrovstiev sveta v Schladmingu,“ uviedol zástupca reklamného partnera Wolfgang Friedl.

 
1 debata chyba