Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan po mesiaci opäť prehral s Čiličom

Martin Kližan nepostúpil do osemfinále na turnaji ATP Masters 1000 v čínskom Šanghaji. Rovnako ako pred vyše mesiacom na US Open v New Yorku skončil na rakete favorizovaného Chorváta Marina Čiliča.

09.10.2012 17:05 , aktualizované: 18:06
Martin Kližan Foto:
Martin Kližan.
debata

V Šanghaji s ním prehral v 2. kole 5:7, 1:6, keď krok so 16. hráčom svetového rebríčka držal len v prvom sete. Hoci slovenský tenista celkom nesúhlasí.

„Bol to veľmi podobný zápas ako v tom New Yorku, až mi to pripadalo zvláštne. Čilič veľmi dobre servuje, je to skúsený hráč, na tvrdom povrchu odohral toho viac ako ja. Prvý set bol veľmi vyrovnaný, mohol som ho vyhrať. Nevyužil som však príležitosť v koncovke a on hneď svoju prvú. Aj v druhom sete prakticky nebolo jasných gemov. Stále sa hralo, ale Chorvát to zvládal lepšie,“ komentoval Kližan.

V šanghajskom 1. kole zdolal Brazílčana Thomaza Bellucciho, ale v druhom sa už prejavil jeho nedávny tréningový výpadok pre virózu.

„Po týždni maródky som stále necítil údery optimálne, pričom proti takémuto súperovi treba totálnu úderovú istotu. V 1. kole, v ktorom som si veľmi pomohol servisom, to proti Belluccimu ešte stačilo, teraz už nie,“ vysvetlil 23-ročný zverenec Karola Kučeru.

Kližan nedávno v Petrohrade získal svoj prvý turnajový titul na okruhu ATP World Tour, teraz v Šanghaji sa tešil z premiérového víťazného zápasu na podujatí z prestížnej série ATP Masters 1000 s dotáciu vyše 3,5 mil. dolárov. Odnáša si za to 45 bodov do rebríčka, kde mu pred Šanghajom patrila 34. pozícia.
Kližanova tenisová jeseň by mala pokračovať turnajom vo Valencii (aj vo štvorhre po boku krajana Michala Mertiňáka) a predstaviť by sa mal aj na poslednom turnaji série Masters 1000 v Paríži, kde sa vzhľadom na silnú konkurenciu zrejme nevyhne kvalifikácii. V Šanghaji si ešte zahrá vo štvorhre po boku Taliana Fabia Fogniniho, ktorý bol jeho finálovým súperom nedávno v Petrohrade.

Dvojhra – 2. kolo:
Marin Čilič (Chor.-10) – Martin Kližan (SR) 7:5, 6:1

debata chyba