Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenistov čaká Portugalsko. Prehra by bola sklamaním

Slovensko alebo Portugalsko? Len jeden z týchto dvoch tenisových tímov si zahrá v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára aj v budúcom roku. Ak by to neboli Slováci, bolo by to veľké sklamanie.

14.09.2012 07:00
Martin Kližan Foto:
Martin Kližan.
debata

V záchranárskom súboji, ktorý sa začne v bratislavskom NTC už dnes a potrvá do nedele, sú Slováci vysokí favoriti. Hosťom z Portugalska chýbajú dvaja najskúsenejší hráči Rui Machado a Frederico Gil, aktéri vlaňajšieho víťazstva nad Slovákmi (4:1) na antuke pri Lisabone. Navyše, súčet rebríčkového postavenia oboch slovenských hráčov do dvojhry (Kližan 46. + Lacko 57.) je nižší ako momentálne najvyššie postavený Portugalčan Joao Sousa (107.).

„Ak by sme v tomto stretnutí neuspeli, vzhľadom na všetky okolnosti by to bolo väčšie sklamanie než vlaňajšia prehra v Portugalsku,“ uviedol Lukáš Lacko. Na úvodnú z dvoch dnešných dvojhier nastúpia o 15.00 domáca jednotka Martin Kližan a dvojka hostí Gastao Elias. Nasledovať bude druhá dvojhra Lukáš Lacko – Joao Sousa.

„Kapitán Mečíř hovorieva, že základným cieľom je získať každý deň bod. Bude dôležité začať to v piatok napĺňať. S portugalskými tenistami sa dobre poznáme a nečaká nás ľahká úloha, sú to kvalitní hráči,“ upozornil Martin Kližan. Osemfinalista dvojhry na nedávnom US Open odhodlane dodal, že hoci jeho súperovi patrí až 154. priečka v rebríčku, nič nepodcení. „Či je to hráč zo špičky, alebo stý na svete, bojujem o každú loptu. Od začiatku až do konca,“ uviedol. „Podľa rebríčka budeme v každom zápase jasnými favoritmi, ale treba to potvrdiť na kurte,“ doplnil Kližana deblista Filip Polášek.

„Osobne je mi jedno, či hrám prvý alebo druhý. Snažili sme sa v príprave zvyknúť si na povrch. Podmienky nám vyhovujú,“ uviedol Portugalčan Joao Sousa.

Na sobotňajšiu štvorhru nominovali kapitáni Miloslav Mečíř a Pedro Cordeiro páry Michal Mertiňák, Filip Polášek, resp. Gastao Elias, Joao Sousa. Počas víkendu sa bude hrať od 14.00, platí to aj pre nedeľňajšie dve dvojhry – najprv medzi jednotkami a potom dvojkami tímov.

Program stretnutia
Piatok (15.00): Kližan – Elias, Lacko – Sousa. Sobota (14.00): Mertiňák, Polášek – Elias, Sousa. Nedeľa (14.00): Kližan – Sousa, Lacko – Elias.

debata chyba