Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová rozdávala pred maratónom podpisy aj úsmevy

Deň pred nedeľňajším štartom 89. ročníka Medzinárodného maratónu mieru obsadili priestor pred košickým Auparkom hviezdy podujatia, aby rozdali svoje autogramy a úsmevy fanúšikom.

06.10.2012 22:18
Anastasia Kuzminová Foto:
Keď Kuzminová práve nepodpisovala, tak sa fotila s fanúšikmi.
debata

Jedným ani druhým rozhodne nešetrila biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá zavítala do Košíc na druhý najstarší maratón na svete prvý raz.

„Dalo sa to zvládnuť. Myslela som si, že bude ešte väčší nával, keďže je také krásne počasie,“ podotkla s úsmevom po hodinke podpisovania a fotografovania 28-ročná rodáčka z ruského Ťumenu.

Anastasia Kuzminová takmer hodinu rozdávala... Foto: Daniel Šarga
Anastasia Kuzminová Anastasia Kuzminová takmer hodinu rozdávala podpisy pred košickým Auparkom.

Dvojnásobná olympijská medailistka z Vancouveru 2010 sa dala zlákať na minimaratón na 4,2 km, kde sa rada stala ambasádorkou tohto behu. Na ten skutočný veľký maratón na 42 195 m si ale netrúfa.

„Možno po skončení kariéry, ale teraz určite nie. Nie som zvyknutá behávať také dávky na tvrdom podklade, skôr v teréne. Tak si zabehám aspoň s detičkami tie štyri kilometre. To by mi nemalo ublížiť,“ zasmiala sa členka svetovej biatlonovej špičky.

Celkom v popredí obhajkyňa ženského prvenstva... Foto: Daniel Šarga
autogramiáda Celkom v popredí obhajkyňa ženského prvenstva Bieloruska Marina Damancevičová a vedľa nej bývalý košický víťaz Austrálčan John Farrington.

Okrem kenských favoritov a Kuzminovej sa na sobotňajšej autogramiáde predstavil aj Austrálčan John Farrington. Čerstvý sedemdesiatnik triumfoval na košickom maratóne v roku 1972 a na otázku, na čo si spomenie ako prvé zo svojich návštev Slovenska, odpovedal jednoznačne: „Na krásne ženy.“

Štart hlavnej maratónskej kategórie je v nedeľu v Košiciach o 9.00 h a organizátori očakávajú, že víťazné časy by sa mali u mužov aj žien pohybovať na úrovni traťových rekordov.

debata chyba