Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší nie je jeden, ale dvaja - z inej planéty, tvrdí Mourinho

Jose Mourinho navrhuje, aby sa prestalo s polemizovaním o tom, kto je najlepší futbalista na svete. Tréner Realu Madrid je po nedeľňajšom ďalšom diele futbalového El Clásica presvedčený, že najlepší sú dvaja.

08.10.2012 09:21
Barcelona - Real Madrid Foto:
Jose Mourinho chváli Ronalda aj Messiho za výkon v El Clásicu.
debata (3)

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo strelili na Nou Campe po dva góly a postarali sa o deľbu bodov medzi najväčšími futbalovými rivalmi.

"Malo by sa zakázať hovoriť o tom, kto je jediný najlepší. Oni obaja sú z inej planéty,” vyhlásil Mourinho. Kontroverzný portugalský kouč vzápätí podotkol, že ako držiteľa Zlatej lopty by rád videl Ronalda, lebo v minulej sezóne priviedol Real k triumfu v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete, ale zároveň dodal, že "obaja sú to fantastickí hráči”.

Mourinhovi na tlačovke po zápase akoby ani neprekážalo, že jeho mužstvo "iba” remizovalo a nestiahlo náskok Barcelony z ôsmich na päť bodov. V zápase na Nou Campe videl len samé pozitíva a svojmu mužstvu vystavil výborné vysvedčenie.

"Celá Európa sa na to pozerala a môže byť spokojná. Také zápasy väčšinou bývajú zviazané taktikou a končia sa nula nula. Ale tento taký nebol. Mal všetko, čo má mať veľký zápas. Ja som si ho náramne užíval najmä hru svojho tímu” rád konštatoval Mourinho.

Na rozdiel od svojho trénera sa obrancovi Sergiovi Ramosovi remíza z horúcej barcelonskej trávy málila. "Naša hra a tvrdá robota boli lepšie ako na strane súpera. Ak by sme tento zápas vyhrali, nikto by sa nemohol čudovať. Boli zápasy, keď sme museli uznať, že Barcelona bola lepšia, ale tento taký nebol,” cituje Ramosa portál Soccernet.

Svoj názor povedal aj Lionel Messi. Argentínska superstar FCB najprv vyrovnávala na 1:1 a neskôr z priameho kopu strelila aj vedúci gól svojho tímu, no na víťazstvo to nestačilo.

"Možno nám chýbalo aj kúsok šťastia a tiež niektorí dôležití hráči, ale nesmieme zabúdať na to, že Real má výborné mužstvo,” povedal špílmacher vicemajstra.

Barcelona stratila prvé dva body v tomto ročníku najvyššej španielskej súťaže, ale naďalej je na čele tabuľky o skóre pred Atléticom Madrid. Real je piaty s odstupom ôsmich bodov.

3 debata chyba