Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vonnovej zakázali jazdiť s mužmi, ale nevzdáva sa

Lindsey Vonnová sa nesmie predstaviť v pretekoch Svetového pohára v v mužskej súťaži. Rozhodnutie Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) prijala skvelá americká zjazdárka s nevôľou a verí, že sa ešte môže zmeniť.

10.11.2012 09:15
Lindsey Vonnová Foto:
Lindsey Vonnová počas rozcvičky.
debata

V rozhovore pre Eurosport uviedla, že svoj nárok sa pokúsi dosiahnuť súdnou cestou.

„Nebudem sa len tak vzdávať. S rozhodnutím FIS nie som spokojná. Momentálne neviem na čom som. Zvažujem, či to budem riešiť prostredníctvom súdu, alebo sa pokúsim podať petíciu. Prekonzultujem situáciu so svojimi právnikmi a potom sa rozhodnem,“ vravela 28-ročná Američanka.

Štvornásobná držiteľka veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári stále túži štartovať koncom novembra v americkom Beaver Creeku v mužskom zjazde, hoci pravidlo FIS o zákaze súťažnej konfrontácie s osobami opačného pohlavia jej to neumožňuje. Vonnová opäť zdôraznila, že jej nejde o senzáciu ani palcové titulky v médiách.

„Nepotrebujem špeciálnu pozornosť ani mediálnu podporu. Ja si len chcem splniť svoj osobný sen a zistiť, čo v porovnaní s mužmi dokážem. Je to ďalšia úroveň lyžovania, ktorú si chcem vyskúšať,“ dodala neohrozená kráľovná zasnežených svahov z posledného obdobia.

debata chyba