Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bratislave som si zarobil na ďalšie turnaje, tvrdí Klec

Jeho bratislavský príbeh je málo uveriteľný, ale stal sa. Keď Ivo Klec prehral ešte minulú sobotu v 1. kole kvalifikácie, celkom logicky sa mal rozlúčiť s challengerovým turnajom ATP Slovak Open.

09.11.2012 21:15
Ivo Klec Foto:
Ivo Klec.
debata

U hráča z piatej stovky rebríčka (471.) nič výnimočné, no potom mu zavolal kamarát, že v Bratislave je ešte šanca zahrať si spoločne hlavnú súťaž vo štvorhre. A to už bol v nedeľu jednou nohou na ceste do Mníchova, kde žijú jeho rodičia.

„Trochu som teda potrénoval a v rámci prípravy zistil, že Lotyš Gulbis je chorý a zrejme nenastúpi na dvojhru. Tak som sa zapísal ako žiadateľ a zostal som veľmi prekvapený, že som to urobil jediný. Za normálnych okolností by som sa do hlavnej súťaže s prehrou v 1. kole kvalifikácie nikdy nedostal. Všetci ostatní hráči buď už boli preč alebo na to zabudli. Samého ma to prekvapilo, ale využil som šancu,“ komentoval Klec.

V stredu napoludnie sa dozvedel, že si nakoniec zahrá v hlavnej súťaži a večer už nastúpil proti Ukrajincovi Stachovskému. Veľkého favorita, ktorý bol už aj tridsiaty prvý v rebríčku, zdolal 6:4, 6:4. „Sergeja dobre poznám, veď roky sa pripravoval na Slovensku. Hral som proti nemu uvoľnene. Po pár gemoch som sa rozbehol a ukázal, že hoci môj rebríček je zlý, hrať tenis som nezabudol,“ uviedol čoskoro 32-ročný tenista.

Neskôr zdolal aj ďalšieho Ukrajinca Sergejeva a zastavil ho až Čech Rosol vo štvrťfinále. „Súper bol lepší. Ja som mal už spomalené reakcie, svoje zohrala aj únava,“ povedal po včerajšej prehre 3:6, 4:6. V Bratislave získal 20 bodov do rebríčka a odmenu 2480 eur. A ešte si mohol zahrať pred kamarátmi, čo bola motivácia navyše.

„Musím byť spokojný. Dá sa povedať, že to je môj druhý najväčší úspech v tomto roku. Byť vo štvrťfinále doma je lepší pocit ako v zahraničí. V osmičke som bol v tomto roku aj na Guadeloupe, ale to bol lepšie dotovaný challenger a šiel som tam cez kvalifikáciu. Teraz som si zarobil na to, aby som mohol absolvovať nejaké ďalšie turnaje. Pôjdem ešte určite na challenger do Ruska,“ vravel Klec.

Po tomto turnaji by mal byť v rebríčku okolo 420. miesta, čo je málo na to, aby cestoval v januári na Australian Open do Melbourne. Zatiaľ najvyššie vo svetovom počítačovom poradí bol na 184. mieste pred šiestimi rokmi. Verí vôbec, že sa ešte niekedy vráti do druhej stovky?

„Druhá stovka by ešte mohla byť cieľom. Uvidíme ako sa mi bude dariť v najbližších mesiacoch po novom roku a ako to bude so sponzorom. Hrať na malých turnajoch je finančne náročné, lebo sa tam málo zarába… Ak by ma táto Bratislava nakopla, bol by som veľmi rád,“ uzavrel tenista, ktorý má jeden herný zápis aj v Davisovom pohári.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba