Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová zabávala Prahu a zdolala obe Češky

Do Prahy priletela súkromným lietadlom z Istanbulu len niekoľko hodín po finálovej prehre so Serenou Williamsovou na turnaji majsteriek. Z vážneho pohľadu na tenis však ihneď prepla do nevážnej roviny.

30.10.2012 08:03
Maria Šarapovová Foto:
Maria Šarapovová pózuje s českými tenistkami Petrou Kvitovou (vľavo) a Luciou Šafářovou.
debata (2)

Svetová tenisová dvojka Maria Šarapovová bola v pondelok v českej metropole vo veľkej pohode. Najprv v sprievode Lucie Šafářovej navštívila malých pacientov v jednej z pražských nemocníc, kde ochotne rozdávala podpisy a fotografovala sa s deťmi a potom si našla čas aj na prehliadku Prahy.

„Často si ani neuvedomujeme, aké máme v živote šťastie, že robíme to, čo nás baví a aké nám z toho plynú možnosti. Je preto dôležité urobiť niečo aj pre tých, ktorí také šťastie nemajú,“ povedala Šarapovová v rozhovore pre idnes.cz po návšteve nemocnice.

Maria Šarapovová navštívila aj deti v jednej z... Foto: ČTK
Maria Šarapovová Maria Šarapovová navštívila aj deti v jednej z pražských nemocníc.

Na večernej exhibícii Advantage Tennis v pražskej O2 aréne zabávala takmer 8000 divákov a podarilo sa jej zdolať obe české súperky, proti ktorým nastúpila. V zápasoch hraných na jeden set najprv sfúkla nedoliečenú Petru Kvitovú 6:1 a potom si poradila aj s jej náhradníčkou Luciou Šafářovou v tajbrejku 7:4, hoci si v závere ľahko odvrtla členok.

„Praha je krásne mesto. Poriadne som si to celé užila, boli ste super,“ odkázala súperkám aj divákom 25-ročná Ruska.
Šarapovová predviedla aj svoje typické hlasné vzdychy pri úderoch, v jednom momente jej namerali až 100 decibelov, čo pripomínalo štart menšieho lietadla. Potom chvíľu hlasno sprevádzala svoje údery aj Šafářová, ale nemalo to byť imitovanie jej súperky.

„Nie. Ja som mala byť Nadal a Maria mala hrať Federera. Snažili sme sa robiť niečo pre divákov,“ vysvetľovala Šafářová.

Šarapovová ponúkla svojimi cukríkmi značky... Foto: www.isport.blesk.cz
Maria Šarapovová Šarapovová ponúkla svojimi cukríkmi značky Šugarpova svoje české súperky Šafářovú a Zakopalovú.

Na tlačovej konferencii pred zápasom sa Šarapovová vyjadrila aj k súčasnej dominancii Sereny Williamsovej v ženskom tenise a tiež k tomu, či už nie je frustrovaná z toľkých prehier s touto Američankou.

„Jej hra má vysokú úroveň a veľakrát som s ňou prehrala. Vždy je však dôvod hrať tie zápasy a snažiť sa aj keď prehrávate. Vždy treba na sebe pracovať, lebo bez motivácie by sme to mohli rovno zabaliť,“ vyhlásila pre české médiá.

Najrýchlejšie podanie mal Jágr

Ešte pred tenisovou exhibíciou si to traja známi českí športovci rozdali v súťaži o najrýchlejšie podanie. Hokejista Jaromír Jágr, oštepárska legenda Jan Železný a jeho úspešný zverenec Vítězslav Veselý mali vypáliť loptičku z podania čo najrýchlejšie a ešte aj zostreliť figurínu Marie Šarapovovej na druhej strane kurtu. Víťazom v rýchlosti podania sa stal Jágr, ktorému namerali 136 km/h, ale figurinu ako jediný zostrelil Veselý pokusom 122 km/h.
„Myslel som si, že viem podať aj rýchlejšie. Asi sa už nezlepším, v štyridsiatke už nie,“ zasmial sa Jágr. „Keď si predstavím, že niektoré ženy podávajú aj cez 200 km, no klobúk dolu,“ dodala hokejová legenda pre isport.cz.

2 debata chyba