Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stolnotenisový rekordér pridal šestnáste zlato

Má len 31 rokov, ale vo vitríne už šestnásť zlatých medailí z majstrovstiev Európy. Nemec Timo Boll je dlhoročná stolnotenisová jednotka na starom kontinente a v zbieraní najcennejších kovov rekordérom.

22.10.2012 20:28
Timo Boll Foto:
Timo Boll.
debata (1)

Svoju výnimočnosť potvrdil aj pred pár dňami v dánskom Herningu, kde do svojej nablýskanej zbierky pridal šieste zlato vo dvojhre. Po päť zlatých má zo štvorhry a zo súťaže družstiev.

„Novinári mi podsúvajú, že zbieram tituly ako robotník svoje výrobky z montážnej linky. Ale také jednoduché to nie je. Zo skúsenosti hovorím, že 90-percentný výkon na zlato nestačí,“ vravel Boll v rozhovore pre Hamburger Abendblatt.

Ľavák s excelentným topspinovým forhendom si aspoň sčasti napravil chuť za veľké londýnske sklamanie. Na olympijských hrách neprešiel cez osemfinále, kde ho zastavil Rumun Adrian Crisan. Reparát v Herningu zvládol. Rovnakého súpera vyradil v semifinále a rovnakým výsledkom ako predtým prehral: 4:1 na sety.

„Trvalo 83 dní, kým sa v jeho očiach opäť objavili slzy. Tentoraz to bolo od šťastia. Svoju veľkú mentálnu prekážku preskočil,“ napísal o víťazstve Bolla nad Crisanom Süddeutsche Zeitung. „Kiež by som ten výkon z Herningu predviedol radšej v Londýne. Tých európskych titulov mám už dosť,“ povzdychol si dlhoročný nemecký reprezentant.

Možno ešte viac ako finálový triumf nad chorvátskym prekvapením Tan Rui-wu (4:1) ho potešilo víťazstvo nad ďalším Chorvátom Andrejom Gacinom vo štvrťfinále. „Pri poslednej výmene za stavu 10:8 v piatom sete prešla loptička cez sieťku 27-krát. Takýto víťazný mečbal som nikdy predtým nezažil,“ komentoval Boll, ktorý sa chystá na budúci rok do čínskej superligy. „Mám tam veľa fanúšikov a moja cena na stolnotenisovom trhu je tam vyššia ako v Európe,“ dodal.

1 debata chyba