Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal je krásny, brutálny aj hlúpy, napísal Bild po šoku so Švédmi

Šesťdesiat minút to bola na berlínskom trávniku nemecká rozprávka so skóre 4:0, ale potom prišlo nečakané švédske vzopretie a konečný šok s remízovým výsledkom 4:4.

17.10.2012 08:18
Rasmus Elm Foto:
Rasmus Elm (vľavo) po vyrovnávajúcom góle takmer lietal od radosti.
debata (1)

Sedemdesiatštyri tisíc divákov pri odchode z Olympijského štadióna nevedelo, či majú nadávať alebo sa prefackať a zistiť tak, či je to naozaj pravda.

„Aký krásny, ale zároveň aj brutálny a hlúpy vie byť futbal,“ napísal nemecký Bild, ktorý zároveň skonštatoval, že také niečo história futbalu nepamätá.

„Nikdy predtým sa nestalo, aby naša reprezentačná jedenástka premrhala náskok 4:0. Odvčera je to novinka, o ktorú sa postarali Švédi. Gratulujeme!“ konštatuje Bild.

„Nenachádzam slová na to, čo sa stalo. Šesťdesiat minút sme mali všetko pod kontrolou, potom sme to stratili,“ konštatoval namrzene nemecký tréner Joachim Löw. „Toto sa nemalo stať. Nikdy som niečo podobné nezažil. Každý z nás si bol až príliš istý víťazstvom,“ povedal aj za svojich sklamaných spoluhráčov stredopoliar Bastian Schweinsteiger.

„Za stavu 4:0 si domáci vybrali oddychovú fázu a vtedy to treba využiť. My sme to urobili,“ komentoval švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič. Pod nemecký kolaps v závere zápasu sa podpísal aj slabý výkon brankára Manuela Neuera.

„Takto slabo ešte v národnom tíme nezachytal,“ vystavil mu nelichotivú vizitku Der Spiegel pod titulkom dezorientovaný Ne­uer.

Radosť a smútok. Vpravo Zlatan Ibrahimovič a...
Ibrahimovič, Podolski Radosť a smútok. Vpravo Zlatan Ibrahimovič a vľavo Lukas Podolski.

Švédsky Expressen vysielal na svojom portáli zápas naživo a bolo zaujímavé sledovať meniace sa nálady fanúšikov, ktorí prispievali do diskusie.

„Tri nula po polčase? To je beznádejné. Masaker v Berlíne sa určite raz dostane na stránky dejepisu,“ napísal fanúšik s prezývkou George. „Nemci sú dobrí, ale kedy naposledy ste videli také slabé Švédsko?“ pýtal sa Peter.

„Dajte našim hráčom po tabletke bricanylu, aby sa konečne dostali do pohybu. Hrať za reprezentáciu je asi iné ako hrať alibistickú úlohu v Serie A alebo zohrievať lavičku v Celticu Glasgow,“ prihovoril sa švédskym hráčom muž pod označením Menej.

Záverečná polhodina však zmenila všetko a konečná remíza nenechala kritických severských fanúšikov chladnými.

„Úplne úžasné. Ja som plakal!“ napísal Henry. Je to absolútna futbalová ´haluz´, čo sa stalo dnes večer. Nemohol som sa prestať smiať v závere," vyjadril iný typ emócie Pepe. „Tento výsledok je väčší ako bronz z majstrovstiev sveta v roku 1994. Remizovať s Nemcami v súťažnom zápase na ich trávniku po čiastkovom stave 0:4…,“ rozplýval sa Nurre.

Doteraz suverénni Nemci stratili prvé dva body v C-skupine kvalifikácie MS 2014. Napriek tomu zostávajú na čele skupiny o 3 body pred Švédmi. Tí však odohrali o zápas menej.

1 debata chyba