Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sagan do cieľa vykopáva bicykel. Tento atlét to dáva na Supermana

Portugalský prekážkar João Vítor de Oliveira predviedol svoju výnimočnú techniku v rozbehoch na 110 m cez prekážky na európskom šampionáte v Mníchove.

16.08.2022 15:30
256580008 Foto:
João Vítor de Oliveira.
debata

Je známe, že v cyklistike sa najlepší špurtéri snažia v záverečných metroch dostať pred súperov vykopávaním bicykla na cieľovú pásku.

No portugalský prekážkar de Oliveira bicykel nemá. Tak mu nezostáva nič iné, ako sa vymrštiť a preletieť do cieľa vzduchom. Takýto kúsok predviedol aj na prebiehajúcom európskom šampionáte v Mníchove.

De Oliverira zjavne vedel, čo robí. Aj keď so šťastím, tak tento skok v druhom rozbehu mu pomohol k postupu do semifinále majstrovstiev Európy. O dve tisíciny odsunul na prvú nepostupovú priečku Belgičana Michaela Obasuyiho.

Rovnako sa prekážkarovi darilo aj na olympijských hrách v Rio de Janeire. Vtedy ešte reprezentoval Brazíliu, no aj tam mu záverečný skok pomohol k postupu do semifinále.

A do tretice a tiež s úspešným skokom na Supermana. Takto si zabezpečil víťazstvo na tohtoročných majstrovstvách Portugalska.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #110 m prekážok #ME v Mníchove 2022