Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gajanovú lakeť od súperky nevykoľajil. Na ME sa jej podarilo, čo nikdy predtým

Slovenská šprintérka Viktória Forster nepostúpila do semifinále na trati 60 m na atletických halových majstrovstvách Európy v Istanbule.

03.03.2023 10:47 , aktualizované: 11:30
Turecko Atletika halové ME Istanbul rozbehy... Foto: ,
Gabriela Gajanová (vpravo) v rozbehu na 800 m na halových ME v Istanbule.
debata

V druhom rozbehu obsadila posledné 7. miesto výkonom 7,51 sekundy. Najlepší čas dosiahla Britka Daryll Neitová a mal hodnotu 7,14 s.

Dvadsaťročná šprintérka obsadila konečné 32. miesto, na postup s časom stačil výkon 7,38.

„Zrejme som na štarte trochu zaspala. Asi som o pretekoch priveľa premýšľala. Odštartovala som veľmi zle a v závere som už stratu nedokázala stiahnuť. Myslela som si, že by som mohla dosiahnuť výkon na úrovni môjho sezónneho maxima 7,34. Žiaľ, bolo to inak,“ zhodnotila svoje vystúpenie pre atletika.sk zverenkyňa trénerky Kataríny Adlerovej.

Foster čaká na podujatí ešte štart na 60 m prekážok, kde má väčšie šance na úspech. „Aj na ME v Mníchove sa mi v šprinte nedarilo a na prekážkach mi to vyšlo. Uvidíme, či sa aj teraz takýto priebeh zopakuje.“

Rozbeh je na programe v sobotu od 8.35 SEČ, prípadné semifinále a finále v nedeľu.

Gajanová priamo do ďalších bojov

Gabriela Gajanová postúpila do semifinále na trati 800 m. V druhom rozbehu obsadila 2. miesto výkonom 2:03,25 min a do ďalších bojov prešla priamo.

Armand Duplantis Čítajte aj Duplantis pridal ďalší centimeter a vylepšil svetový rekord

Najrýchlejší čas v II. rozbehu dosiahla Slovinka Anna Horvatová – 2:03,06. Gajanová zviedla dramatický súboj o priamy postup s dvoma súperkami, Švajčiarku Lore Hoffmannovú napokon dokázala predstihnúť o deväť stotín sekundy.

„Pred záverečnou stovkou som sa chcela posunúť do čela, no od Slovinky som dostala lakťom. Trochu ma to vykoľajilo, musela som bojovať do konca. Prvýkrát v kariére som sa dostala na vrcholnom podujatí z rozbehu, veľmi sa z toho teším,“ povedala pre Českú televíziu Gajanová.

Femke Bolová Čítajte aj Vydržal 40 rokov. Holanďanka prekonala bradatý rekord Kratochvílovej

Gajanová zaznamenala lepší čas na halovej osemstovke už len 12. februára tohto roka na mítingu vo francúzskych Métach (2:02,31 min).

Stala sa treťou Slovenkou, ktorá sa prebojovala do semifinále na 800 m žien na HME v ére samostatnosti po Paule Habovštiakovej (2013, 12. miesto) a Alexandre Štukovej (2017, 11. miesto).

Najkrajšie atlétky na halových ME v Istanbule Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Rýchlo bežia, ďaleko skáču, vyhrávajú trofeje....
debata chyba
Viac na túto tému: #Gabriela Gajanová #Viktória Forster