Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jubilant Tóth: Viem, čo Vlhová prežíva. Mňa by po zlate v Riu zdolali aj dorastenci

Z olympijského šampióna sa stal šéf. Matej Tóth oslávi dnešné 40. narodeniny ako riaditeľ VSČ Dukla Banská Bystrica. Pod palcom má desiatky športovcov a zamestnancov. "Niektorí mi môžu tykať, iných musím trochu krotiť," priznáva víťaz chodeckej päťdesiatky na OH 2016 v Riu.

10.02.2023 06:00
debata (11)
Video

Vypočujte si reláciu v podcastovej verzii

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Mal chodec Matej Tóth viac povinností ako riaditeľ Matej Tóth?

Nie. Teraz ich mám oveľa viac. V závere kariéry som bol už členom rôznych komisií, takže som musel mať perfektný časový harmonogram.

Teraz zasa nemusím riešiť, aby som bol kvalitne pripravený na zajtrajší tréning. Nemám sínusoidu výkonnosti, kedy som ladil formu na vrcholy. Teraz je to línia, ktorá je však dosť vysoko.

Iná je aj forma zodpovednosti, nie?

Je určite väčšia a širšia, lebo ju cítim za celú inštitúciu. Máme 180 športovcov. Každé rozhodnutie môže pozitívne či negatívne ovplyvniť viacero športov, ľudí a osudov. Niektorí z nich sú osobnosti a hviezdy. Snažíme sa im pomáhať. Počítal som s tým a preto som ponuku prijal. Nebojím sa tejto zodpovednosti.

Aké sú pravidelné stretnutia so slovenskou športovou elitou?

Je to najkrajšia časť mojej práce. Väčšinu z nich som spoznal ako športovec. Nemusia sa ku mne hlásiť na návštevu. Hierarchia je iná. Vlani sme mali 72 medailí z vrcholných podujatí. Veľakrát ideme na hrane možností, ale pravidelne prichádzajú pozitívne správy a skvelé umiestnenia. To je moje palivo.

Nemusia vám podriadení vykať?

Nie, nie. (úsmev) Niektorých musím upozorňovať, pre nich som stále ten istý Maťo Tóth. Na druhej strane, niekedy musím iných aj schladiť. Upozorniť, že síce sa mi vyžaloval ako kamarát, ale ak chce niečo riešiť, má to istý postup.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth #Petra Vlhová #Paulína Bátovská Fialková