Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zariaďte si pohreb, oznámili mu lekári. Majstra sveta zabíja agresívna rakovina

Bol hviezdou v skoku o žrdi. V marci uplynie 20 rokov od jeho titulu majstra sveta z halového šampionátu v Birminghame. Dnes Tim Lobinger bojuje so zákerným ochorením.

08.10.2022 13:26
Tim Lobinger Foto:
Tim Lobinger na snímke z roku 2006.
debata (5)

V uplynulých rokoch si Nemec prešiel ťažkými momentmi. V marci 2017 mu diagnostikovali leukémiu. Podstúpil chemoterapiu a transplantáciu kmeňových buniek a po piatich mesiacoch rakovinu zdolal.

Zákerné ochorenie sa však v ďalšom roku vrátilo. Tri roky žil bez ťažkostí, no koncom minulého roka ho začali trápiť problémy s kĺbmi.

„Nimi sa to začalo. Po celom tele som mal zrazu viditeľné jamky. Na nohách, ramenách či hlave,“ zdôveril sa pre Bild muž, ktorý pri výške 193 centimetrov váži len 66 kilogramov.

Aksel Lund Svindal Čítajte aj Šok od lyžiarskeho velikána, rakovina semenníkov. Hantuchová reagovala

Onkologická imunoterapia v špeciálnej ambulancii nezafungovala.

"Na túto terapiu máte len jeden pokus. Vo februári mi lekári povedali, že smrť je blízko. Mal by som zariadiť pohreb a rozlúčiť sa s najbližšími.

Rozprávať sa s mojimi deťmi bolo veľmi ťažké," pokračoval rodák z Rheinbachu, ktorý bol na vrchole kariéry v rokoch 1997 – 1999, keď prekonal aj šesťmetrovú hranicu.

„Šanca na uzdravenie neexistuje. Rakovina je príliš agresívna,“ uviedol Lobinger. V tomto roku strávil viac ako 150 dní v nemocnici.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tim Lobinger (@timlobingerofficial)

„Toto nie je skutočný život. Ten, ktorý je hoden žitia, sa odohráva vonku. No stojí za to bojovať za každý deň, ktorý môžem prežiť a stráviť so svojou rodinou,“ vraví päťdesiatnik. Jubileum oslávil 3. septembra.

„Dožiť sa tohto dňa bol jeden z mojich míľnikov,“ prezradil. Krátko po jeho dosiahnutí mu však prišlo zle a podstúpil akútnu operáciu žalúdka. Nestihol kvôli nej zápis svojho najmladšieho syna do školy.

Ešte predtým, v júni, priviedol svoju dcéru k oltáru. Podľa svojich slov sa pri tom cítil výborne. „Bol som otcom nevesty. Nie Timom, ktorý má rakovinu,“ vyhlásil.

Rád by sa zúčastnil na charitatívnom podujatí. „Aby som povzbudil iných pacientov s rakovinou. Vždy existujú malé spôsoby, ktoré vám umožnia načerpať silu a nestratiť nádej,“ uzavrel.

Greg LeMond Čítajte aj Kedysi zdolal copatého Francúza. Teraz musí zákernú rakovinu
5 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Tim Lobinger