Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový Bolt na obzore? Mladý Američan šokoval časom na 200 metrov

Erriyon Knighton vlani ako 17-ročný prekonával juniorské šprintérske rekordy Usaina Bolta. Teraz posunul svoje možnosti ešte ďalej.

01.05.2022 12:30
Erriyon Knighton. Foto:
Erriyon Knighton.
debata (2)

Na pretekoch v Baton Rouge v štáte Louisiana zabehol 200 metrov za 19,49 sekundy, čo je štvrtý najrýchlejší čas v histórii. A najrýchlejší od olympijských hier v Londýne 2012.

Knighton sa tak v historickom rebríčku posunul hneď za Bolta (19,19 sekundy), Yohana Blakea a Michaela Johnsona.

Šprintérsky supertalent, ktorý len v januári oslávil 18. narodeniny tak dosiahol nový svetové rekord v kategórii do 20 rokov. Svoje doterajšie maximum, 19,84 sekundy z vlaňajšej americkej kvalifikácie, tak vylepšil o takmer pol sekundy.

Pre porovnanie s Boltom, jamajský šprintér pokoril hranicu 19,50 sekundy po prvýkrát deň pred dovŕšením 22 rokov. Vyzerá to tak, že sa v prípade Knightona máme v budúcnosti na čo tešiť.

olympijský štadión, berlín Čítajte viac Hitler obliekol štadión do kameňa. Bolt na ňom pokoril rekordy

V histórii USA bežal rýchlejšie na tejto trati len jediný muž. Bol ním Michael Johnson, ktorý na olympijských hrách v roku 1996 v Atlante stanovil časom 19,32 sekundy nový svetový rekord.

Hlavnými udalosťami v programe Knightona pre túto sezónu sú národné majstrovstvá USA a ak sa kvalifikuje tak aj júlový svetový šampionát. Obe podujatia sa konajú v americkom Eugene.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #atletika #šprint #Erriyon Knighton