Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhráme! Budem nás brániť všetkými prostriedkami, odkázal Bubka

Prihovoril sa krajanom. Legendárny ukrajinský žŕdkar Sergej Bubka zverejnil na twitteri emotívne riadky. Vyjadril presvedčenie, že jeho vlasť sa ubráni ruskej invázii a vo vojne zvíťazí.

08.03.2022 08:39
Sergej Bubka Foto: ,
Sergej Bubka na snímke z roku 2019.
debata (14)

"Milujem Ukrajinu z celého svojho srdca. Vyhráme! Ako všetci Ukrajinci nemôžem spať. Budem brániť našu krajinu všetkými prostriedkami, ktoré mám, využívaním svojich medzinárodných kontaktov.

Vojna sa musí skončiť, mier a ľudskosť musia zvíťaziť," uviedol na sociálnej sieti bývalý svetový rekordér, dlhoročný prezident Ukrajinského olympijského výboru.

Dajana Jastremská. Čítajte aj Vyhrávam pre Ukrajinu. Zronená tenistka si podmanila tribúny

Väčšinu svojich úspechov vrátane zlatej medaily z olympiády v Soule 1988 dosiahol ako reprezentant Sovietskeho zväzu. Od roku 1991 súťažil za Ukrajinu. V jej farbách získal aj tri zo svojich šiestich titulov majstra sveta.

Päťdesiatosemročný Bubka, ktorý je aj viceprezident Svetovej atletiky (WA), sa narodil v Luhansku, dnes ležiacom na území samozvanej Luhanskej ľudovej republiky.

„Veľká vďaka všetkým, ktorí nezištne a tajne bránia našu zem pred agresorom. Som presvedčený, že jednota a sila ukrajinského národa povedie náš silný nezávislý štát k víťazstvu,“ napísal tiež Bubka, ktorý počas svojej kariéry vytvoril 35 svetových rekordov, z toho 17 na otvorenom štadióne a 18 v hale.

Sergej Bubka bol hosťom atletického mítingu... Foto: Pravda, Ivan Majersky
Sergej Bubka Sergej Bubka bol hosťom atletického mítingu P-T-S 2017.

Šéf Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach ho pred niekoľkými dňami poveril koordinovaním humanitárnej pomoci Ukrajine zo sídla MOV švajčiarskeho Lausanne.

Podľa Bacha nestačí zvýšiť objem materiálnej pomoci, ale musí byť aj dobre organizovaná, čo by mal zariadiť práve Bubka.

Ivan Kuliak. Čítajte aj Ukázal znak na podporu Putina. Gesto ruského gymnastu odsúdili

Ukrajinci dostávajú ponuky ubytovania pre športovcov, ktorí opustili krajinu či finančné dary.

Tamojší olympijský výbor venoval topánky a oblečenie ukrajinskému úradu, ktorý zaisťuje ochranu strategických cieľov a štátnych predstaviteľov pred ruskými okupantmi.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Bubka #vojna na Ukrajine