Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokázal to. Lietajúci Švéd Duplantis vylepšil svetový rekord

Švédsky skokan o žrdi Armand Duplantis vytvoril nový svetový rekord.

07.03.2022 18:59 , aktualizované: 22:04
Armand Duplantis Foto:
Skokan o žrdi Armand Duplantis pózuje po novom svetovom rekorde.
debata

Na pondelňajšom halovom mítingu v Belehrade pokoril latku vo výške 619 centimetrov. Podarilo sa mu to na tretí pokus. O jeden centimeter vylepšil svoje maximum spred dvoch rokov v Glasgowe.

Lietajúci Švéd potvrdil rolu jednej z najväčších hviezd svetovej atletiky.

Dvadsaťdvaročný olympijský víťaz z Tokia je najväčším favoritom blížiacich sa halových majstrovstiev sveta práve v Belehrade (18. – 20. marca).

„Mám pocit, že o tento výkon som sa pokúšal už päťdesiatkrát. Dlho som na to čakal, žiadna výška mi doteraz nerobila také problémy. Som rád, že sa mi to konečne podarilo, za uplynulé dva roky som si to riadne oddrel,“ povedal Duplantis pre oficiálnu stránku Svetovej atletiky (WA).

Volko zvíťazil

Slovenský šprintér Ján Volko triumfoval v behu na 60 m na halovom atletickom mítingu v Belehrade, ktorý má strieborný štatút World Athletics Indoor Tour.

Časom 6,69 sekundy zaostal iba o stotinu za svojím sezónnym maximom z majstrovstiev Slovenska v bratislavskom Eláne. Informoval o tom portál atletika.sk.

Halový exmajster Európy skončil najprv v Štark aréne v II. rozbehu druhý (6,79, celkovo 4. čas) a bez problémov postúpil do finále, v ktorom jasne dominoval.

Druhého v cieli Edhema Vikala z Bosny a Hercegoviny predstihol o jednu desatinu, tretí dobehol Volkov premožiteľ z rozbehu Srb Aleksa Kijanovič (6,80).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Armand Duplantis