Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kde sa uskutoční míting P-T-S? Závisí od termínu

Najvýznamnejšie medzinárodné atletické podujatie na Slovensku, 57. ročník legendárneho mítingu P-T-S, sa uskutoční 9. alebo 10. júna 2022. Informoval o tom portál atletika.sk.

17.12.2021 10:21
SR B. Bystrica Štadión Atletický Rekonštrukcia... Foto: ,
Zrekonštruovaný štadión Dukly na banskobystrických Štiavničkách.
debata

„Termín i dejisko sú zatiaľ otvorené. Ak budú preteky deviateho, tak v Šamoríne, ak o deň neskôr, tak na Národnom atletickom štadióne na banskobystrických Štiavničkách,“ informoval šéf športovo-technickej komisie (ŠTK) a člen výkonného výboru SAZ Róbert Mittermayer.

Známe sú i termíny ďalších významných medzinárodných podujatí: 28. ročník Banskobystrickej latky je naplánovaný na 15. február, 41. ročník tradičných chodeckých pretekov na 50 km v Dudinciach (doposiaľ známe ako Dudinská päťdesiatka), ktoré budú šampionátom SR i ČR, figurujú v atletickom kalendári 23. apríla, už 99. ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach (aj M-SR) sa uskutoční 2. októbra a ČSOB Bratislava Marathon 3. apríla 2022.

Zrenovovaný Štadión SNP na Štiavničkách Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Matej Tóth (pri mikrofóne) sa od 1. novembra...

Halová sezóna by sa na Slovensku mala naplno rozbehnúť už 7. januára halovým slovenským chodeckým šampionátom staršieho žiactva a juniorov v Banskej Bystrici.

Jej prvý vrchol by mal byť 30. januára 21. ročník medzinárodného mítingu Elán v Bratislave a druhý slovenský šampionát dospelých 26. a 27. februára v Bratislave.

„Najmä v súvislosti s halovou sezónou máme najviac otáznikov. V okolitých krajinách sa súťaží naplno, a preto veríme, že sa bude aj u nás hneď od začiatku januára.

Náš minimalistický cieľ je zorganizovať aspoň všetky národné šampionáty a míting Elán,“ poznamenal Róbert Mittermayer.

Míting P-T-S 2021 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Svetová rekordérka Anita Wlodarczyková.

V letnej časti kalendára sa objavili dve nové súťaže. Štafetový pohár pre slovenské klubové štafety, s ktorým prišla sekcia šprintov a prekážok SAZ, by mal byť súčasť predprogramu „péteesky“.

Ďalšou novinkou je dvojkolová celoslovenská dorastenecká liga družstiev, 1. kolo je predbežne naplánované na 18. júna v Dubnici (dejisko ešte otázne) a 2. kolo 4. septembra v Košiciach.

„Malo by v nej štartovať po dvanásť chlapčenských aj dievčenských tímov, pričom štartovať budú môcť i atléti z mimoligových klubov. Posledné detaily tejto novej súťaže sa ešte doťahujú, nie je to vôbec jednoduché, vyhodnocujeme všetky plusy aj mínusy,“ zdôraznil šéf ŠTK.

Fair Play, Vladimír Gubrický Čítajte viac Míting P-T-S je veľká značka a striebro slovenského športu

Vrcholom atletického roka budú letné 18. majstrovstvá sveta v americkom Eugene (15. – 24. júla) a 25. majstrovstvá Európy v Mníchove (15. – 21. júna) v rámci multišportového kontinentálneho šampionátu.

Halový vrchol bude o čosi neskôr ako býva zvykom, až od 18. do 20. marca v srbskom Belehrade na 18. svetovom šampionáte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Štiavničky #míting P-T-S