Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Dauhy napokon v šestici. Dodatočne pozvali Škvarkovú

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) napokon predsa len pozvala na majstrovstvá sveta do katarskej Dauhy aj prekážkarku na 100 m Stanislavu Škvarkovú (rod. Lajčákovú). Informoval o tom Slovenský atletický zväz (SAZ) prostredníctvom tlačovej správy.

20.09.2019 15:28
Stanislava Lajčáková Foto: ,
Stanislava Škvarková (vpravo) doplní slovenské sexteto na MS v atletike.
debata

Zverenka trénera Michala Škvarku síce nesplnila extrémne prísny nominačný limit 12,98 s, ale v kvalifikačnom rebríčku skončila vďaka výkonu 13,08 s v prvej štyridsiatke rebríčka, čo jej malo zaručiť štart na svetovom šampionáte.

IAAF ju napriek tomu do Dauhy nepozvala – jej meno ani vo štvrtok nebolo na zverejnenej predbežnej štartovej listine. V piatok popoludní však dorazil na sekretariát SAZ mail z IAAF, že Stanislavu Škvarkovú pozývajú na MS do Kataru.

V slovenskej výprave bude šesť pretekárov – osemstovkárka Gabriela Gajanová, prekážkarka na 100 m Stanislava Škvarková, kladivári Martina Hrašnová a Marcel Lomnický, chodci na 50 km Mária Katerinka Czaková a Matej Tóth.

TV Pravda: Olympijský víťaz v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth sa chystá na netradičný štart v rámci MS 2019 v katarskej Dauhe. Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v atletike 2019 #Stanislava Škvarková