Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ledeckú nakopol Berlín. Blíži sa k Dauhe

Keď sa chce, tak to ide. Známe klišé pozná Daniela Ledecká veľmi dobre. Slovenská atlétka sa rozhodla, že s ním v roku 2019 poriadne zamáva. A nezostalo len pri slovách. Prišli aj skutky na dráhe.

17.06.2019 18:21
debata (1)
Daniela Ledecká skončila na 400 m prekážok... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Daniela Ledecká Daniela Ledecká skončila na 400 m prekážok šiesta, no časom 56,79 s sa postarala o slovenský rekord.

Od začiatku halovej sezóny až doteraz predvádza životné výkony. Neuberá, práve naopak. Zlepšila si osobné rekordy na stovke, dvojstovke i hladkej štvorstovke. Doteraz najlepší kúsok predviedla na sobotňajšom mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft, ktorý je v priebežnom hodnotení kvality všetkých klasických jednodňových podujatí na svete na 22. mieste.

„Nevedela som, čo od pretekov očakávať. Veľmi som sa tešila. Predsa len, je to jediný slovenský míting, kde sa môžeme divákom ukázať v súboji so špičkovou konkurenciou. Na druhej som ale nepredpokladala, že to dotiahnem až k slovenskému rekordu. Zlepšovala som sa na hladkých tratiach a už sme len s trénerkou čakali, kedy sa to prejaví aj na prekážkach. Vyšlo to,“ vravela vždy usmiata Ledecká.

Míting Pravda - Televízia - Slovnaft Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Majd Eddin Ghazal vytvoril v skoku do výšky...

Dvadsaťdvaročná reprezentantka síce skončila až šiesta, ale kvalitná konkurencia jej pomohla zabehnúť nové slovenské maximum 56,79 sekundy. Doterajší rekord Lucie Vadlejch z 2014 zlepšila o 17 stotín. Zo svojho najlepšieho času – zabehla ho na majstrovstvách Európy 2018 v Berlíne skresala v Šamoríne viac ako sekundu. Parádny večer však mohol dopadnúť úplne inak…

„Za poslednou prekážkou som trochu stvrdla. Dokonca sa mi podlomila aj noha. Nakoniec som to dobojovala. Pocitovo sa mi však bežalo dobre. Doťahovala som sa za finalistkou ME Rudakovovou a snažila som sa jej držať čo najdlhšie. Bolo to pre mňa ideálne spojenie,“ radovala sa Ledecká.

Beh na 400 m prekážok na mítingu P-T-S aj s... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Daniela Ledecká Beh na 400 m prekážok na mítingu P-T-S aj s Danielou Ledeckou.

Zverenka Kataríny Adlerovej taktiež natiahla svoju vynikajúcu sériu. V každom z doterajších štyroch štartov v sezóne sa vo svojej hlavnej disciplíne zlepšila (58,77 – 58,12 – 57,93 – 56,79). Hoci bude limit na majstrovstvá sveta v Dauhe na prelome septembra a októbra pre viacerých slovenských atlétov visieť privysoko, o Ledeckej to už neplatí. Životnými výkonmi sa k nemu priblížila na dosah.

„Teším sa, že sa mi darí. Verím, že to bude takto pokračovať aj ďalej. Vlaňajšie ME v Berlíne boli pre mňa obrovská motivácia. K limitu na MS v Dauhe mi chýba 79 stotín. Nie je až tak veľa. Uvidíme, ako sa vyvinie sezóna. Teraz ma čakajú Európske hry v Minsku, potom Svetová univerziáda v Neapole. Šamorínskym časom by som mohla pomýšľať aj na finále. Snáď sa mi to podarí,“ uzavrela Ledecká.

Rozšíri úzky slovenský menoslov putujúci do Dauhy?

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S #Daniela Ledecká