Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doživotný trest? Ruská chodecká hviezda opäť čelí podozreniu z dopingu

Ruský chodec Sergej Bakulin, ktorý už v minulosti prišiel kvôli dopingu o titul majstra sveta, opäť čelí podozreniu z porušenia pravidiel o užívaní zakázaných látok.

09.04.2019 07:04
Sergej Bakulin Foto: ,
Ruský chodec Sergej Bakulin po titule majstra sveta v roku 2011, o ktorý neskôr prišiel.
debata (2)

Oznámila to jednotka pre bezúhonnosť atletiky (AIU), podľa ktorej údaje v biologickom pase 32-ročného športovca znovu ukazujú na doping.

Bakulin musel vrátiť zlatú medailu z majstrovstiev sveta v Tägu 2011, kde vyhral preteky na 50 kilometrov. Odpykal si trest, teraz mu hrozí ďalší, a ako opakovaný hriešnik by mohol dostať aj doživotný zákaz štartov. Do vyriešenia prípadu má provizórne zastavenú činnosť.

Niekdajšiu chodeckú veľmoc Rusko v posledných rokoch prakticky paralyzovala séria dopingových prípadov ukazujúca na systematické zneužívanie zakázaných látok.

S viac ako 30 kauzami bolo spojené tréningové centrum Saransk, ktorého niekdajší šéf a preslávený kouč Viktor Čegin dostal pred tromi rokmi doživotný zákaz práce s atlétmi.

Celý ruský atletický zväz má od novembra 2015 kvôli systematickému dopingu pozastavené členstvo v medzinárodnej atletickej federácii IAAF. Na medzinárodných podujatiach kvôli tomu môžu štartovať len vybraní reprezentanti.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #chôdza #ruský doping #Sergej Bakulin