Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výnimočný míting P-T-S ozdobí aj Železný

So spomienkou na slávnu minulosť a smelými plánmi do budúcnosti. Atletický míting Pravda-Televízia-Slovnaft čaká 53. ročník. Kedysi slávna značka sa 29. júna po tretí raz v rade predstaví v multifunkčnom komplexe x-bionic® sphere v Šamoríne. Bude sa držať tradícií. Zaujme slávnymi menami. Prekvapí viacerými novinkami.

20.06.2018 13:25 , aktualizované: 15:31
míting P-T-S, tlačová konferencia Foto: ,
Zľava hovorca Slovnaftu Anton Molnár, šéf sekcie športu RTVS Matej Hajko, šéfredaktorka denníka Pravda Nora Slišková, atlétka Iveta Putalová, generálny sekretár SAZ a riaditeľ mítingu Vladimír Gubrický a kladivár Marcel Lomnický na tlačovej konferencii k P - T - S.
debata

„Bez Slovnaftu a RTVS by niečo také nebolo možné. Našu spoluprácu považujem za cennú. Je úžasné, že naša spoločná značka prekonala toľké roky. Cením si to a verím, že výnimočný míting Pravda-Televízia-Slovnaft vydrží minimálne ďalších 53 rokov,“ povedala na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave šéfredaktorka Pravdy Nora Slišková.

„Spomínam si, ako som skákal od radosti, keď Bubka skočil svetový rekord. Sme radi, že veľká tradícia sa obnovila,“ pridal sa vedúci športu RTVS Matej Hajko.

Tlačová beseda k mítingu P - T - S Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Riaditeľ mítingu P - T - S Vladimír Gubrický s...

„Je to pre nás historická a veľmi silná značka. Teší nás, že ju budeme môcť podporiť aj v budúcnosti,“ doplnil riaditeľ komunikácie Slovnaftu Anton Molnár.

Okrem slovenskej elity a viacerých špičkových pretekárov z 29 krajín sa míting P-T-S drží aj tradície pozývania legiend. Po úradujúcom svetovom rekordérovi v skoku do výšky (245 centimetrov) prijala pozvanie do Šamorína aj česká atletická ikona.

„Som vďačný všetkým trom nositeľom mena tohto mítingu. Sme veľmi radi, že tu sedíme a čaká nás tretí obnovený ročník. Môžem potvrdiť, že Javier Sotomayor príde. Už má kúpenú letenku. Na péteeske uvidíme aj oštepára Jana Železného so svojimi elitnými zverencami – Jakubom Vadlejchom, Petrom Frydrychom a Vítězslavom Veselým,“ informoval riaditeľ pretekov Vladimír Gubrický.

Iveta Putalová na tlačovej konferencii k... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Iveta Putalová Iveta Putalová na tlačovej konferencii k mítingu P - T - S.

Generálny sekretár Slovenského atletického zväzu prezradil, že organizátori mítingu nezaháľajú a už premýšľajú nad budúcnosťou i nad tým, ako prekonať svojho kedysi slávneho partnera – ostravskú Zlatú tretru.

„Kedysi bol míting P-T-S kvalitnejší ako Zlatá tretra. Momentálne však má navrch. Život je sínusoida a ja verím, že v budúcnosti kvalitu Zlatej tretry znovu prekonáme. Potrebujeme však atletický štadión v hlavnom meste, ktorý bude mať väčšiu kapacitu ako šamorínsky. Rokujeme o tom, aby sa to v budúcnosti zmenilo,“ prezradil Gubrický.

Kladivár Marcel Lomnický na tlačovej besede k... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Marcel Lomnický Kladivár Marcel Lomnický na tlačovej besede k mítingu P - T - S.

Najprestížnejšou súťažou bude hod kladivom. V Šamoríne sa uskutoční jedno z piatich podujatí prestížneho seriálu IAAF Hammer Throw Challenge. Chýbať na ňom nebude ani slovenská jednotka Marcel Lomnický. Rád by sa vyrovnal poľským lídrom svetových tabuliek – Wojciechovi Nowickému a Pawlovi Fajdekovi.

„Poliaci sú najlepší na svete. Chcel by som ich potrápiť. Mal som dobrý vstup do sezóny, ale teraz mi forma akosi spadla. Verím, že ju vyladím na vrchol sezóny – augustové majstrovstvá Európy v Berlíne,“ nechal sa počuť Lomnický.

Atléti Marcel Lomnický a Iveta Putalová po... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Marcel Lomnický, Iveta Putalová Atléti Marcel Lomnický a Iveta Putalová po tlačovej besede k mítingu P - T - S.

Na míting sa teší aj Iveta Putalová. Slovenská bežkyňa na 400 m by si rada napravila chuť v zraneniami ovplyvnenej sezóne.

„Bude to pre mňa výzva. Nebudem riešiť konkurenciu. Hovorí sa, že najväčším súperom je každý sám sebe. Takmer mesiac som nepretekala. Mám isté obavy, v akej budem forme. Chcem sa však pred domácimi fanúšikmi ukázať v dobrom svetle,“ uzavrela Putalová.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jan Železný #míting P-T-S #Javier Sotomayor