Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spokojná a pokojná. Hrašnová má limit aj veteránsky rekord

Cítila, že má potrebnú formu. Lenže netušila, či jej operované koleno dovolí potvrdiť ju. Po sobote je odpoveď na otázku fazóny kladivárky Martiny Hrašnovej jasná. Dvojnásobná vicemajsterka Európy na druhom kole slovenskej atletickej ligy v Banskej Bystrici dokonale zúročila domáce prostredie.

02.06.2018 15:05
debata
Martina Hrašnová v 2. kole Atletickej ligy v... Foto: SITA, Jakub Julény
Martina Hrašnová Martina Hrašnová v 2. kole Atletickej ligy v Banskej Bystrici.

Hoci mala platnú len polovicu pokusov, parádne ich využila. Všetky poslala za hranicu 70 metrov. Hneď v úvodnom vystúpení letnej sezóny 2018 tak splnila najdôležitejšiu úlohu. Prehodiť 69-metrovú hranicu a kvalifikovať sa na augustové majstrovstvá Európy do Berlína.

„V ostatných dňoch sa mi stupňovala forma. Mala som však obavy, ako to pôjde. Na mojej technike je vidieť, že viaceré tréningy boli bolestivé. Koleno nie je stabilné, čo vidieť aj na počte platných pokusov. Mohlo to dopadnúť hocijako. Som veľmi rada, že to takto vyšlo,“ povedala pre Slovenský atletický zväz Hrašnová.

Tridsaťpäťročná bronzová medailistka zo svetového šampionátu 2009 hodila najdlhší pokus 73,25 v druhej sérii. Vo štvrtej, respektíve šiestej si zapísala 70,48 a 73,11 metra. Vlani hranicu 70 metrov neprekonala ani raz.

Vďaka skvelému výkonu splnila ako trinásty slovenský atlét limit Európskej atletiky na ME do Berlína. Zároveň sa stala európskou rekordérkou medzi veteránkami od 35–39 rokov. Od svetového rekordu v tejto kategórii ju delilo 78 centimetrov.

„Výhodou bol môj domáci sektor. Dobre ho poznám a sedí mi. Bola tu dobrá atmosféra a mali sme šťastie aj na počasie, lebo sa trošku zatiahlo. Povedala by som, že všetko vyšlo ideálne. Veľmi som chcela splniť limit, dala som si na pretekoch záležať a priznávam, vyladila som na ne,“ skonštatovala Hrašnová.

Martina Hrašnová počas 2. kola Atletickej ligy... Foto: SITA, Jakub Julény
Martina Hrašnová Martina Hrašnová počas 2. kola Atletickej ligy v Banskej Bystrici.

Pretekárka Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica neskrývala radosť a uvoľnenie z toho, že môže ladiť formu na jediný atletický vrchol tejto sezóny. Šiesty najlepší kladivársky svetový výkon jej dodáva sebavedomie.

„Som spokojná aj pokojná. Teraz ma čaká blok náročnejších tréningov. Budem sa poctivo pripravovať, ale zároveň si aj dávať pozor na koleno,“ dodala Hrašnová.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Hrašnová #ME v atletike #hod kladivom