Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Silný odkaz Magoniho: S Vlhovou som bol päť rokov, možno som bol zlý tréner, ale zaslúžim si rešpekt

Predvlani bol ešte jej trénerom, pomohol jej získať veľký glóbus pre víťazku vo Svetovom pohári a potom dostal padáka.

04.02.2023 12:14
Magoni Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová a Livio Magoni spolupracovali päť rokov.
debata (50)

Spolupráca talianskeho tréner Livia Magoniho a slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej sa neskončila najlepšie. Prispel k tomu jeho rozhovor pre talianske médiá, v ktorom sa pomerne kriticky vyjadroval k rodáčke z Liptovského Mikuláša. Teraz vraví, že by už niečo také neurobil.

Magoni v interview pre Denník N priznal, že to, čo kedysi povedal o Vlhovej, by dnes vzal späť.

„Nedal by som ten rozhovor. Nechcel som to tak povedať. Petra dokázala úžasnú vec, keď vyhrala veľký glóbus. Mojím cieľom s ňou bolo, aby ako slalomárka začala byť úspešná aj v rýchlostných disciplínach,“ zamyslel sa.

Lenže povedané to už bolo nahlas a v tej chvíli vzťah tréner – lyžiarka veľmi ochladol. Vlhová sa rozhodla, že v tejto spolupráci už pokračovať nechce, hoci sa blížil olympijský rok. Magoni priznáva, že s ňou chcel útočiť na olympijské kovy práve on.

Aj dnes je vraj jeho vzťah s lyžiarkou komplikovaný. Alebo inak povedané: žiadny. Normálne vraj komunikuje s otcom Igorom Vlhom a niektorými členmi z tímu. Vraví tiež, že ho velmi mrzí, čo Slovenka napísal o ňom vo svojej biografii. Okrem iného uviedla, že Magoni jej ubližoval. Že nestresoval len ju, ale aj celý tím.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová prežíva peklo aj kvôli oslave. Bolí to tak, že sa z toho môžete zblázniť

„Po tom, čo napísala do knihy, to bolo pre mňa ťažké. Venoval som jej päť rokov, chcel som len rešpekt. Ale každý si môže povedať a napísať, čo chce, rešpektujem to,“ vraví a pokračuje:

„Prekvapilo ma to. Bol som s ňou päť rokov, určite som spravil aj chyby, možno som bol zlý tréner, možno som jej naozaj sťažoval život. Ale zaslúžil by som si rešpekt ako človek.“

„Ale inak išlo o veľmi úspešnú spoluprácu, som za ňu vďačný, veľa by som toho nezmenil. Som vďačný za roky na Slovensku, Slováci sú veľmi milí, rád sa na Slovensko vraciam,“ dodal na záver.

Momentálne je Talian bez práce v kolotoči Svetového pohára, pripúšťa, že oňho teraz nie je záujem. Jeho spolupráca s Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou sa nedávno skončila.

Tajomstvá Mikaely Shiffrinovej Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová. Čo o americkej hviezde...
50 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni