Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová po chybách v 1. kole zaostala. Tvrdá kritika od člena tímu

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej patrí po prvom kole slalomu Svetového pohára priebežne šieste miesto. V Špindlerovom Mlyne zaostáva za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 1,54 sekundy.

29.01.2023 09:37
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v Špindlerovom Mlyne.
debata (53)

Slovenka predviedla v 1. kole dravú a agresívnu jazdu, no nevyhla sa chybám najmä v úvode a nakoniec aj tesne pred cieľovou páskou.

Shiffrinová je na najlepšej ceste vyrovnať historický rekord Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev vo Svetovom pohári a vybojovať si 86. triumf.

Za suverénkou z USA skončila na druhom mieste Nemka Lena Dürrová (+0,67), tretia pozícia patrí Chorvátke Zrinke Ljutičovej (+0,85). Vlhová tak stráca na pódiové umiestnenie 69 stotín.

1_Fanúšikovia Čítajte viac Shiffrinová sa zamilovala do Slovákov. V Česku im vystrúhala poklonu

Po prvom kole kritizoval výkon olympijskej víťazky asistent trénera Matej Gemza. „Musíme si na to sadnúť a veľmi veľa si povedať, lebo nie sme spokojní," uviedol pre JOJ Šport. Členom tímu sa nepozdával najmä prejav Slovenky. „Je dosť neplynulá, tvrdá, strnulá a tým pádom pomalá," dodal.

V závere prvého kola sa dostala na trať aj druhá slovenská lyžiarka Petra Hromcová, ktorá pri tretej účasti v SP prvýkrát dokončila úvodné kolo a to na 46. pozícii so stratou 6,36 s na líderku.

Slovenské fanúšikovské more v Špindlerovom Mlýne Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tribúny a miesta pri trati v Špindlerovom Mlýne...

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Mikaela Shiffrinová #Semmering