Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vynašiel ohnutú hokejku. Zomrel bývalý reprezentant ČSSR

Smutná správa pre hokejových fanúšikov Slovana Bratislava. V stredu dopoludnia zomrel v nemeckom Augsburgu vo veku 84 rokov bývalý obranca klubu a československej reprezentácie Jozef Čapla. O jeho úmrtí informoval klub na facebooku.

01.02.2023 13:48
Jozef Čapla Foto:
Jozef Čapla.
debata (12)

V Slovane bol Čapla pevnou súčasťou obrany viacnásobného korunného princa federálnej ligy počas celých 60-tych rokov minulého storočia, až do svojho odchodu do Nemecka v roku 1969.

Do hokejovej histórie sa navždy zapísal aj ako vynálezca legendárnej hokejky s ohnutou čepeľou, ktorá dostala pomenovanie „alpačka“ (priezvisko Čapla odzadu).

690976492 Čítajte viac Veľmi povzbudivé slová spoza oceánu. Tento mladík vraj má na prvý útok v NHL

V belasom drese odohral dvanásť sezón, prešiel celou hierarchiou. Od ucháňa, ktorý nosil zbieral puky, po kapitána tímu. „Prvého, zvoleného demokraticky hráčmi,“ povedal v minulosti v rozhovore pre Pravdu. Škrelo ho, že sa nikdy netešil z titulu.

„Už som nemohol počúvať, že nám, takmer večne druhým, prischlo označenie korunný princ. Bral som to ako najväčšie poníženie. Bŕŕŕ. Keby ste mi, s prepáčením, najoplzlejšie vynadali, neurazili by ste ma tak ako korunným princom,“ hovorieval s trpkosťou v hlase.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jozef Čapla