Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Je to facka do tváre. Hokejisti NY Rangers odignorovali akciu pre LGBTI+

Nebol to moment, na ktorý boli fanúšikovia na hokejistov New Yorku Rangers hrdí. Klub sľúbil, že počas tzv. Pride Night - večera na oslavu LGBTI+ komunity budú mať počas rozcvičky dúhové dresy a na hokejkách dúhovú pásku. No nestalo sa.

29.01.2023 08:00
Madison Square Garden. Foto:
Hokejisti New York Rangers sa v slávnej Madison Square Garden nezúčastnili aktivít na podporu LGBTI+ komunity.
debata (55)

Svoje sľuby nenaplnili a žiadne dúhové motívy na ľade Madison Square Garden v piatkovom súboji proti Vegas Golden Nights neboli.

Pritom to bola už siedma Pride Night pre hokejistov z New Yorku a dresy s dúhovými motívmi mali na sebe v posledných troch rokoch.

Prečo v tom nepokračovali aj v roku 2023 nie je jasné. Klub sa v noci vo vyhlásení k celej záležitosti nevyjadril. Zato poškodená komunita áno.

Erik Černák Čítajte viac Černák išiel pod sprchy. Triumf nad Los Angeles dopozeral z kabíny

„Je to ako facka na tvár LGBTI+ komunity, keď hráči neoslavujú Pride Night,“ povedal pre Daily News David Kilmnick, prezident LBTI centra so sídlom v Queense. „Súhlasiť s tým, aby boli hokejisti homofóbni, nie je oslavou hrdosti. Je to naopak.“

Ďalšie oslavy Pride Night v aréne Rangers pokračovali podľa plánu, vrátane slávnostného vhadzovania a rozdávania balíčkov na tému Pride.

„Naša organizácia rešpektuje LGBTI+ komunitu a sme hrdí, že môžeme v rámci ďalšej veľkej Pride Night upriamiť pozornosť na dôležité miestne komunitné organizácie,“ uviedli vo vyhlásení Rangers.

Slovenské nádeje v drafte NHL 2023 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hodnotenie C: Samuel Urban (brankár, tím SR do...

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Rangers #LGBTI+