Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slafkovský doplatil na dôležitú vec, znie zo zámoria. A Mešár? Niekedy vraj privádza koučov do šialenstva

Slovenskí hokejoví útočníci Juraj Slafkovský s Filipom Mešárom zažívajú odlišnú premiérovú sezónu v Severnej Amerike po tom, ako si klub zámorskej NHL Montreal Canadiens oboch vybral na vlaňajšom drafte nováčikov v 1. kole.

24.03.2023 20:21
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský počas zápasu s Minnesotou.
debata

Pre Slafkovského sa ročník skončil predčasne pre zranenie, kým Mešár hráva v tíme kanadskej juniorskej OHL Kitchener Rangers.

Podľa bývalého skauta a v súčasnosti experta televízie Sportsnet Jasona Bukalu sa majú obaja ešte čo učiť, ale v oboch vidí veľký potenciál.

Slafkovský ako draftová jednotka zaujal Bukalu už na predsezónnom turnaji nádejí. Postupne sa však naplnili niektoré obavy experta v súvislosti s hrou Slováka v NHL.

nahlad Čítajte aj Skúška dospelosti pre draftovú jednotku. Slafkovský sa vrátil do školských lavíc

"Je robustný, zvláda súboje pri mantineloch aj pred bránkou a ťažko sa bráni. Potrebuje však ešte nejaký čas, aby si úplne zvykol.

Má fantastickú strelu, strieľa často a keď má šancu ísť na bránku, rýchlo ju využije. Potrebuje však rozvíjať svoju obrannú hru, tak ako všetci hráči," napísal Bukala o Košičanovi, ktorý vraj doplatil na jednu dôležitú vec:

„Zreteľne podceňoval tvrdosť hry v NHL, keď korčuľoval so sklonenou hlavou alebo sa naťahoval po puku. Súperi ho viackrát prevalcovali. Pred zranením bol obozretnejší a zdanlivo sa lepšie prispôsoboval situáciám.“

Stuart Milk Čítajte aj Dúhový dres si neobliekol, oháňal sa vierou. Člen prestížneho klubu potom klamal novinárom

Odborník predpovedá Slafkovskému, že sa presadí v profilige ako silový útočník do prvých dvoch formácií.

Mešár podľa neho môže byť hráč do druhého či tretieho útoku a platný aj v presilovkách.

"Na juniorskej úrovni má schopnosť rozhodovať zápasy a dominovať v útoku. Je rýchly a skvele pracuje s pukom. Zvláda tiež súboje a v predĺžení využíva viac priestoru na ľade.

Plní si aj svoje povinnosti pri bránení. Niekedy privádza trénerov do šialenstva nedostatkom dôrazu pri napádaní a hrou v obrannom pásme. Je útočne ladený a jeho zručnosti sa nedajú naučiť.

Jeho hra sa bude časom zlepšovať, no musí dostávať viac priestoru a hrať v presilovkách," myslí si Bukala o Mešárovi.

Slovák je vysoko. Najrýchlejší hokejisti v NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
10. Nathan MacKinnon. Začíname hviezdnym...
debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Filip Mešár