Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Slováci vyhrali na nulu, ale Ramsay sa mračil: To nebola hra, akou sa chceme prezentovať. Slafkovský? Musí pochopiť dôležitú vec

Hokejisti Slovenska vyhrali na MS v Ostrave tretí zápas za sebou. Poliakom strelili štyri góly, ani raz neinkasovali. Tréner Craig Ramsay mal napriek tomu od spokojnosti ďaleko.

16.05.2024 01:14
Ramsay slovensko Foto:
Craig Ramsay na striedačke Slovenska počas MS 2024.
debata (28)

Hnevala ho hra, ktorou sa Slováci prezentovali po tom, ako sa rýchlo dostali do dvojgólového vedenia.

Upadli do hernej letargie, prestali korčuľovať, robili školácke chyby i zbytočné fauly. Poliakom tým pádom dovolili zostať v stretnutí až do záverečných minút tretej tretiny.

Ramsayho výber definitívne zlomil zápas až dvoma gólmi v 58. minúte, keď sa rýchlo za sebou presadili Peter Cehlárik a Lukáš Cingel.

ČR Hokej MS2024 Ostrava B SR Poľsko Čítajte viac Chceli sme to už iba odfárať, vraví Hlavaj. Taktika Slovákov? Je prístupná na internete, čerpali sme z nej aj my, tvrdí tréner Poľska

Slováci majú zo štyroch zápasov osem bodov, v tabuľke B-skupiny im patrí druhá priečka. Kouč Ramsay po výhre nad Poľskom 4:0 odpovedal na otázky novinárov.

Aké je vaše hodnotenie zápasu?

Môže byť nebezpečné, ak si po tom, ako sa rýchlo dostanete do vedenia, myslíte, že vás čaká ľahký zápas. Hráčov sme upozorňovali, že duel proti Poliakom rozhodne ľahký nebude a tak aj bolo. Keď sme viedli o dva góly, začali sme zbytočne vymýšľať a robili sme pochabé rozhodnutia. To však nie je hra, akou sa chceme prezentovať, to nie je štýl, ako má vyzerať slovenský hokej.

Upustili sme od našej hry. To dalo Poliakom priestor, aby nás zatlačili. Po dvoch tretinách som bol z nášho výkonu veľmi nešťastný. Hráči si musia uvedomiť, že na tomto turnaji nie sú ľahké zápasy. Musíte hrať poctivo a naplno v každom stretnutí.

Video

Prečo mužstvo upustilo od nastaveného systému?

Hráči si zrejme mysleli, že keď zdolali Američanov, tak automaticky zdolajú aj Poliakov. Keď sme sa dostali do dvojgólového vedenia, tak chalani asi boli v tom, že je po zápase. Lenže nebolo, práve naopak, do konca zostávalo ešte veľa času.

Poliaci vycítili šancu, nezľakli sa nás. Útočili, snažili sa a povedal som to aj ich trénerom po zápase, že výborne pripravili mužstvo. Verím, že naši hráči dostali lekciu a poučia sa z nej. Je jedno, proti komu hráte, musíte dodržiavať systém, ktorý zdobí slovenský hokej.

Ste spokojný s výkonom prvého útoku?

Ľudia budú vravieť, že elitná formácia by mala dávať viac gólov. Ja to však nepoviem, pretože my v prvom rade potrebujeme tím a aj prvý útok je jeho súčasťou.

Áno, hráči z tejto formácie nepremenili niekoľko príležitostí, ale podľa mňa hrali dobre a v závere aj skórovali. Naďalej platí, že sú dôležitou súčasťou tímu.

Cehlárik konečne skóroval, môže mu to pomôcť do ďalších zápasov?

Jednoznačne. Nedarilo sa mu streliť gól, teraz to prelomil. Niekedy to vie byť frustrujúce, keď hráte dobre, ale nedarí sa vám skórovať. Potom začnete zvažovať, že niečo zmeníte, ale to nechceme. Chceme, aby pokračovali v tom, čo robia.

Juraj Slafkovský vyzeral počas zápasu frustrovane, stále čaká na svoj prvý gól. Čo s tým?

Rozprával som sa s ním niekoľkokrát, aj pred zápasom s Poľskom, a rozprávať sa s ním ešte budem. Vytvára si na seba tlak, chce skórovať, chce byť najlepší hráč na ľade.

Lenže to nie je cesta, akou ísť do zápasov. Treba do nich nastupovať tak, že nájdete spôsob, ako byť platným členom tímu. Ak robíte správne veci, idete spoluhráčom príkladom. Potom veci do seba zapadnú.

Reakcie na povinné víťazstvo na MS proti Poľsku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Przeglad sportowy (Poľsko) – Poliaci na...

Ste spokojný s bilanciou osem bodov zo štyroch zápasov?

Nikdy nie som spokojný. Zakaždým chcem, aby mužstvo vyhralo každý zápas. Taký je môj prístup a učím to aj hráčov, aby sa nikdy neuspokojili. Najdôležitejší je vždy najbližší zápas.

Slováci majú najlepšiu ofenzívu na turnaji, doteraz strelili najviac gólov. Ako to hodnotíte?

Áno, to je dobrá správa. So strieľaním gólov sme mali na predchádzajúcich šampionátoch problémy, teraz nám to funguje.

Pridali sme do našej hry viac fyzickosti, sily a rýchlosti a pomohlo to. Je dobré, že skórujeme, potom sa mužstvo nemusí zaoberať tým, že mu chýbajú góly.

Vo štvrtok a piatok máte voľno, hráči nám prezradili, že sa chystajú na golf. Je niekto z nich lepší golfista ako vy?

Momentálne sú lepší všetci, pretože ja hrať nemôžem. Moje ruky nie sú v stopercentnom stave a nehodlám nič riskovať. Je mi ľúto, že to takto je, rád by som si s chlapcami užil zábavu na greene.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste
28 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Craig Ramsay #MS 2024 v hokeji