Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan zavádza, Hrubý verklikuje o vydieraní. Je to jeho rétorika, vraví šéf Dukly

Vo februári dokončili na Zimnom štadióne Pavla Demitru rozsiahlu rekonštrukciu za 2,5 milióna eur, ktorú financovalo mesto ako majiteľ haly. Hokejisti Dukly Trenčín sa po náročnej sezóne, ktorú strávili z veľkej časti na štadióne Mariána Gáboríka a zápasy hrávali v Dubnici nad Váhom, pripravujú na nový súťažný ročník extraligy už v domácich podmienkach.

07.06.2023 05:40
Miloš Radosa a Rudolf Hrubý Foto:
Prezident HK Dukla Trenčín Miloš Radosa a majiteľ HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
debata (12)

S prezidentom Dukly Milošom Radosom sme sa rozprávali aj o jeho názore na slovenských hokejistov pôsobiacich v KHL, kritike Slovana a jeho majiteľa Rudolfa Hrubého i o dohode extraligových klubov so SZĽH.

Vyjadrujete sa aj k záležitostiam, pri ktorých mnohí radšej mlčia, aby si nepohnevali niektorú skupinu fanúšikov. Jednou z takých tém sú Slováci pôsobiaci v ruskej KHL. Naposledy ste na Twitteri reagovali na príspevok Libora Hudáčka, ktorý zdieľal video s bratom Júliusom ako zabáva ruských fanúšikov. Čo vám prekážalo?

V prvom momente som nerozumel, čo tým vlastne sledoval. Reagoval som na video, v ktorom jeho brat Julo vybehol na ľad s červeným plášťom. Asi sa mu nepáčili reakcie ľudí, pretože potom následne príspevok zmazal.

hudáček Čítajte viac Hudáček podporil brata, ktorý zabáva Rusov. Schytal to aj od známej Češky

Je zrejmé, že hokej a najmä KHL berú Rusi ako súčasť propagandy, ktorou ovplyvňujú verejnú mienku. Keď to niekto nepochopí, je to jeho vec. Nech si žije svoj život. Ja mám na to jednoznačný názor.

Pre mňa sú títo ľudia naivní a je aj škoda ich hodnotiť. Ak niečo také zdieľajú, zrejme čakajú pozitívne reakcie. Dopadlo to ale úplne opačne. Je to problém Hudáčkovcov.

Hokejovú verejnosť rozdelili aj nedávne vyjadrenia Ľubomíra Višňovského. V rozhovore pre TV Spark kritizoval USA za to, že nevyhodili z NHL ruských hokejistov a Slovákov pôsobiacich v KHL by rozhodne zobral na MS.

Vždy sa nájde aj veľa ľudí, ktorí budú takéto vyjadrenia a správy o Slovákoch v KHL obdivovať. Vyhraňuje sa to na jednu alebo na druhú stranu.

Libor Hudáček a Marek Hrivík reagujú na konflikt na MS
Video
Zdroj: TV Pravda

Aj v našom fanklube mám neprajníkov za to, že som hodnotovo nastavený iným smerom. Mám argumenty, ktoré vychádzajú z histórie a aj v minulosti som sa viackrát vyjadroval, že ruskú vojenskú agresiu absolútne odsudzujem.

Pred pár dňami vyšla informácia, že Andrej Podkonický, ktorý bol asistentom Craiga Ramsayho v reprezentácii, bude robiť asistenta v Omsku. Prekvapilo vás to?

Vnímal som najmä negatívne ohlasy na Podkonického rozhodnutie odísť do KHL. V Česku ponuku Omsku viacerí odmietli a tak si našli trénera na Slovensku. Je to dehonestujúce.

Nikomu nechcem vešať na nos moje názory, ale keď sa človek raz vyhraní, je to ako v politike – budeš buď ľavý, alebo pravý a už ti to ostane navždy. Tým pádom stratíš sympatizantov z druhej skupiny. Človek sa s tým musí zmieriť a vedieť sa postaviť za svoj názor a presvedčenie.

rapac  hruby  satan Čítajte viac Dohodu medzi klubmi a zväzom brzdí už len Slovan. Čo jeho majiteľ žiada?

Kluby a zväz sa blížia k dohode a ukončeniu sporu, ktorý sa týka riadenia extraligy. Obe strany ale museli ustúpiť zo svojich požiadaviek. Ako to vnímate?

V prvom rade by bolo podľa mňa katastrofou, ak by vznikli dve extraligy. Bola by to najväčšia prehra pre slovenský hokej. Je pozitívne, že obe strany sa blížia ku konsenzu a konečne sa to uzavrie. Budeme sa môcť venovať klubovým záležitostiam. Už ma celý ten kolotoč rokovaní unavuje.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Július Hudáček #Rudolf Hrubý #HK Dukla Trenčín #Miloš Radosa