Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Majiteľ Slovana reaguje: Kluby vydierajú Šatana a spol. Rapáč? Na stretnutí ani nebol

Spor, ktorý sa prevalil pred štartom MS, medzi klubmi a SZĽH, rozvíril slovenské hokejové vody.

01.06.2023 18:58
SR Bratislava šport hokej Slovan majiteľ médiá BAX Foto: ,
Majiteľ HC Slovan Rudolf Hrubý.
debata (6)

Pre Športweb sa k nemu vo štvrtok vyjadril Richard Rapáč, šéf hokejistov Spišskej Novej Vsi.

Ten priblížil, v akom stave sú rokovania. Okrem iného poukázal na to, že zatiaľ stoja na jedinej veci – požiadavke majiteľa Slovana Rudolfa Hrubého, ktorý je za priamy zostup resp. postup do extraligy.

rapac  hruby  satan Čítajte viac Dohodu medzi klubmi a zväzom brzdí už len Slovan. Čo jeho majiteľ žiada?

„Ide o posledný bod, na ktorom stojí dohoda,“ uviedol pre Športweb Rapáč.

O reakciu sme vo štvrtok požiadali aj vedenie Slovana, to nám zaslalo nasledujúce stanovisko:

Stanovisko Rudolfa Hrubého, majiteľa HC Slovan:

Musím najskôr povedať, že všetci účastníci rokovaní medzi vybranými klubmi a SZĽH prišli na rokovanie s cieľom slovenský hokej zjednocovať a nie rozdeľovať.

To bolo základné motto stretnutia. Samotné rokovanie ukázalo, že sme schopní hľadať a nájsť dohodu. Sú veci, ktoré je potrebné riešiť v súlade so zákonom o športe a tiež stanovami SZĽH.

Pán Rapáč na stretnutí nebol a teda má len sprostredkované informácie. Napríklad o postupe a zostupe rozhoduje výkonný výbor SZĽH (ak by o tom nerozhodoval VV, bolo by to v rozpore so zákonom o športe a tiež so stanovami SZĽH).

Nikto nemá kompetenciu prikázať VV, že musí hlasovať napríklad za baráž. Ale je možné požiadať VV o prehodnotenie svojho rozhodnutia v tejto otázke. VV sa skladá z 9 členov a stačí 5 hlasov na zmenu rozhodnutia.

Ja som prezentoval svoj názor, že priamy postup a zostup je najférovejší (a športovci preferujú najmä férovosť) a prezentoval som, že ak to príde na VV, budem opäť preferovať túto možnosť, ale tiež som povedal, že je to na ostatných členoch VV a ak rozhodnú aspoň 5 hlasmi za baráž, tak to musím akceptovať.

Podľa môjho názoru je baráž nekorektná, pretože podmienky v extralige a SHL nie sú porovnateľné.

Podľa môjho názoru je nekorektné hovoriť, že 80 percent členov VV nepozná problémy extraligy. Sú to ľudia, ktorých zvolil najvyšší orgán celého hokejového hnutia – Kongres.

Nedehonestujme schopnosti zvolených zástupcov hokejového hnutia, že nevedia a nepoznajú problémy extraligy. Všetko sú to rozhľadení jednotlivci, ktorí svojou prácou presvedčili účastníkov Kongresu a preto boli zvolení do VV.

O mnohých veciach či už z marketingu, ale aj kompetencií riadenia ligy, sa ešte bude rokovať, ale podstatná je ochota.

Ak budú existovať legislatívne zábrany, tie budeme akceptovať. Ak bude problém v stanovách SZĽH, tam môže Kongres tieto na návrh ľubovoľného člena SZĽH rokovať o zmene a prípadne zmenu prijať.

K projektu súkromnej ligy mimo SZĽH je mojím presvedčením, že slúžil a slúži len na vydieranie riadiacich orgánov SZĽH.

Takýmto nedemokratickým spôsobom sa snažia dosiahnuť svoje ciele, napriek tomu, že existujú demokratické možnosti dosiahnuť tieto ciele.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga #HC Slovan Bratislava #SZĽH #Richard Rapáč #Rudolf Hrubý