Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záhadný i geniálny. Spišiakov ťahá chlapec, ktorého chválil Jágr

Presne vedel, kam sa má postaviť. Ofenzívny inštinkt je niečo, čo hokejistovi zostane, aj keď toho v poslednom čase veľa nenahral.

28.03.2023 18:01
jágr réway Foto:
Jaromír Jágr a Martin Réway bolli spoluhráčmi v Kladne.
debata (1)

Spišská Nová Ves oslavuje senzačný postup do extraligového semifinále a Martin Réway má na tom nemalú zásluhu.

Niekdajší veľký talent, ktorého kariéru poznačili nevydarené rozhodnutia i zdravotné problémy, skóroval v predĺžení rozhodujúceho siedmeho duelu proti Banskej Bystrici.

spišská Čítajte viac Traja semifinalisti sú z východu. Posledným do partie je Spišská

Provinčný klub, ktorý ešte pred dvoma rokmi hral nižšiu súťaž, sa prvýkrát v histórii prebojovali medzi štyri najlepšie tímy.

Keďže tohtoročná vyraďovačka je plná prekvapení a nečakaných výsledkov, semifinále nemusí byť pre Spišiakov konečná.

Zároveň nikto nepochybuje o tom, že Réway môže v hokejovej rozprávke zohrať dôležitú úlohu.

Ťažká povaha

Fanúšik si isto spomenie na usmiate chlapčisko, ktoré v pozícii kapitána priviedlo reprezentáciu do 20 rokov na juniorských MS 2015 k senzačnému zisku bronzových medailí.

Svet mu vtedy ležal pri nohách. Obliekal dres pražskej Sparty a hoci vekom bol stále tínedžer, patril medzi najproduktívnejších hráčov českej extraligy. Už vtedy sa však objavili prvé správy, ktoré viacerým zdvihli obočie.

„Náš športový manažér mu písal správu a zatiaľ nereagoval. Uvidíme, či vôbec príde, alebo ho budeme musieť naháňať niekde po Kanade,“ reagoval tréner Sparty Josef Jandač po tom, ako sa Réway zdržal pri oslavách bronzu.

O niekoľko týždňov neskôr ho podrobil kritike: „Stále ho niečo bolí. Stále niečo má, je to s ním zložité. Raz zahrá parádne a druhýkrát ho nie je na ľade vôbec vidieť.“

Réway hokej Čítajte viac Nech si každý povie, čo chce. Sme slobodný národ, vraví Réway

Svoje si so šikovným útočníkom užil aj vtedajší reprezentačný tréner „áčka“ Vladimír Vůjtek. „Martin je zvláštny človek, ktorý má určité záhady. Prekvapuje aj trénerov,“ vravel skúsený kouč.

Bulvárne médiá začali čoraz častejšie informovať o Réwayových problémoch s disciplínou i o tom, že je fanúšikom nočného života. Tréneri s ním napriek tomu mali trpezlivosť.

„Martin je ťažká povaha, som zvedavý, ako s ním budem vychádzať,“ vyhlásil Zdeno Cíger, ktorý nahradil Vůjteka na slovenskej striedačke.

"Je zvyknutý byť stredobodom pozornosti a aj to trošku potrebuje. Ak to tak nie je, spraví niečo, aby bol,“ pridal svoj postreh Ernest Bokroš, ktorý ho viedol v juniorskej reprezentácii.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Martin Reway #Play Off #HK Spišská Nová Ves