Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Legendy reagujú na vypadnutie majstra: Nováčik prevýšil trénerov Slovana, prispatí Slováci, veľa legionárov

Vidina obhajoby titulu sa rozplynula už v marci. Hokejový Slovan nezvládol hneď prvú prekážku v play off a po štvrťfinálovej prehre s Michalovcami 2:4 na zápasy sa sezóna pre neho skončila nečakane rýchlo.

27.03.2023 14:01
Kolník Višňovský Foto:
Športweb oslovil aj trojicu Ľubomír Višňovský, Ľubomír Kolník a Dárius Rusnák.
debata (7)

Ako na vypadnutie Slovana reagovali jeho legendy a bývalí hráči? Športweb v ankete oslovil viacerých z nich s otázkou: „Ako hodnotíte neúspech Slovana v play off?“

Ľubomír Višňovský, majster sveta 2002, 590 zápasov v drese Slovana

Slovan sa mal jednoznačne dostať do top štvorky, kvalita tímu tomu zodpovedala. Nehovoril by som o hanbe, ale je smutné, že sa mu to nepodarilo. Treba vyvodiť dôsledky a ísť ďalej.

Sú dobré aj zlé sezóny, to sa v športe stáva. Minulý rok belasí získali titul, teraz, bohužiaľ, skončili už v 1. kole. Minimálne semifinále však z toho malo byť.

SR Hokej TEL play off 1/4 6. Michalovce Slovan KEX Čítajte viac Akú sériu to pozeral?! Pardavý to dal na Calzonu: Hráčom absolútne nemám čo vyčítať
Video
Stanislav Škorvánek, brankár HK Dukla Michalovce, po výhre nad Slovanom Bratislava

Dárius Rusnák, majster sveta 1985, 354 zápasov v drese Slovana

Striedačka a kabína vôbec nefungovali. Hráči nedržali pokope, chýbala ctižiadosť a bojovnosť. Malo by prísť k zmenám.

V mužstve nie je takmer žiadny Bratislavčan – s výnimkou mladého Kukumberga a kapitána Sersena, ktorý je už inventár. Chýba mi viac domácich hráčov a najmä Bratislavčanov. Ak by to tak bolo, aj diváci by klub podporovali viac.

Ľubomír Kolník, bývalý útočník, 260 zápasov v drese Slovana

Slovan nehral ideálne ani v základnej časti. Tréner ponúkol rezignáciu, vedenie klubu ho podržalo. Na Slovan bol vždy veľký tlak. Nech si kompetentní zoberú z tejto sezóny ponaučenie. Možno by nebolo zlé vydať sa trochu inou cestou.

Prekáža mi veľký počet legionárov nielen v tíme Slovana, ale aj v iných kluboch. Takto si mladých šikovných Slovákov nevychováme.

Ľubomír Kolník. Foto: TASR, Martin Baumann
Ľubomír Kolník Nitra hokej Ľubomír Kolník.

Róbert Pukalovič, bývalý obranca, 316 zápasov v drese Slovana

Slovan nemal silu kolektívu, chýbala aj väčšia prepojenosť trénerov s hráčmi. To je dôležité nielen v základnej časti, ale predovšetkým v play off. Michalovce nemali takú kvalitu ako súper, ale hrali s väčším srdcom.

Začínajúci tréner Kudelka predčil skúsené trio Pardavý, Podkonický, Kapuš. Slovan získal vlani titul, teraz sa lúči už vo štvrťfinále. To je obrovský skok.

Video
Michal Sersen, kapitán HC Slovan Bratislava, po prehre s Michalovcami

Martin Hujsa, bývalý útočník, 354 zápasov v drese Slovana

Michalovce boli bojovnejšie a ukázali väčšiu chuť po víťazstve. V Slovane akoby niečo škrípalo, niečo nebolo v poriadku. Je to veľké sklamanie. Pred sezónou sa vymenili tréneri, nevyšlo to s nimi a myslím, že sa opäť udeje prievan.

Legionári neboli márni, ťahali tím, ale chýbala mi väčšia produkcia od Slovákov. Boli akýsi prispatí. Pár mladíkov sa ukázalo v dobrom svetle, verím, že ich tréneri ešte viac zapracujú do tímu.

SR Hokej TEL play off 1/4 6. Michalovce Slovan KEX Čítajte viac Michalovce to dokázali, Slovanu ukončili sezónu! Semifinále okorení východniarske derby

Ľubomír Vaic, bývalý útočník, 134 zápasov v drese Slovana

Michalovce postúpili, lebo boli kvalitnejšie. Lepšie korčuľovali, viac vládali. Slovan to má vždy ťažké, každý od neho očakáva len výhry a účasť vo finále.

Michalovce nemali čo stratiť, každý čakal, že budú unavené. Postup cez predkolo play off im pomohol, narástli im krídla. Málokedy sa stáva, že ak Slovan neuspeje, nepríde k zmenám. Je možné, že sa tak stane aj teraz.

Eufória Michalovčanov. Ako oslavovali postup? Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Radosť hokejistov Michaloviec po postupe do...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #Play Off