Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Konečne poriadna posila! Suslov prišiel do Verony s nálepkou výtržníka, teraz je najlepší

Tesne pred majstrovstvami Európy oslávi svoje 22. narodeniny. Aj napriek mladému veku má Tomáš Suslov skúseností na rozdávanie.

14.05.2024 15:05
Tomáš Suslov Foto:
Tomáš Suslov v drese Hellasu Verona.
debata (1)

Slovenský krídelník, ktorý by nemal na tohtoročnom Eure v Nemecku chýbať v nominácii Francesca Calzonu, má na konte desiatky zápasov na vrcholnom fóre.

„Kritizoval som ho, keď prišiel. Nepáčilo sa mi, že neodvádzal sto percent. Povedal som mu to. Je to talentovaný chlapec, ale musí pridať,“ vravel Calzona ešte na začiatku kvalifikácie o postup na ME.

O niekoľko mesiacov sa výkony aj prístup slovenského klenotu zmenili. A iná bola aj rétorika Calzonu.

„Suslov je veľmi dôležitý hráč. V Taliansku sa nehovorí o ničom inom, ako o tom, že Hellas priviedol skvelého futbalistu,“ doplnil Calzona.

Suslov odohral v kariére takmer stovku zápasov za A-tím Groningenu, v 86 stretnutiach dal 5 gólov a pridal 12 asistencií.

Ondrej Duda Tomáš Suslov Čítajte viac Problémy Slovákov v Serie A. Suslov a Duda nemajú istotu záchrany

Na konte má 26 štartov v reprezentácii, pridal dva góly. Posledný januárový deň tohto roka prestúpil z Groningenu do Hellasu.

Verončania si uplatnili opciu na slovenského mladíka po tom, čo v septembri 2023 opustil Groningen po búrlivej rozlúčke.

„Mali sme niekoľko dohôd, ktoré nedodržal. Povedal som mu, že momentálne nie je vhodné, aby zostal v kempe. Robiť chyby je súčasť futbalu i života,“ povedal tréner Dick Lukkien.

Suslova tesne pred jeho odchodom vyradil z kádra a snaha o odchod takmer vyšla na zmar.

Posledné týždne veľmi ťažké. Hovoril som v klube, že potrebujem zmenu a neviem zo seba dostať v Groningene maximum.

Vedenie klubu však malo opačný názor. Nebolo to jednoduché, ale som rád, že je to už za mnou.

Nie som na to hrdý. Mal som toho dosť. Stále ma nechceli pustiť, ale ja som mal v hlave odchod. Musel som im to dať najavo a trvať na tom. Je mi ľúto, že sa to skončilo takto.

Veril som, že sa rozlúčim krajšie, ale bohužiaľ. Aj takéto veci prináša futbal. Budem im držať palce, aby sa vrátili späť do prvej ligy. Stále tam mám skvelé vzťahy.

Určite viem, že sa musím správať profesionálnejšie. Nie som však žiadny výtržník, chcem hrať futbal a sústrediť sa na hru, nie na ostatné veci," priznal Suslov na reprezentačnom zra­ze.

Hertha Berlín Peter Pekarík Čítajte viac Ďakujeme, legenda! Fanúšikovia Herthy sa rozlúčili s Pekaríkom

Mnohí priaznivci Hellasu boli pri príchode Suslova skeptickí. Nepozdávala sa im ani miliónová výkupná klauzula.

Lenže Hellas ju pred štyrmi mesiacmi rád zaplatil. Veď Suslov doteraz odohral za Hellas 31 zápasov, dal jeden gól a štyri asistencie.

Za rovných dvetisíc minút, ktoré v talianskej Serii A a tamojšom pohári odohral, presvedčil priaznivcov na toľko, že ho zvolili najlepším hráčom tímu v aktuálnom ročníku.

Suslovovi ide karta, ale Hellasu veľmi nie. Dve kolá pred koncom sezóny je na štrnástej priečke.

Avšak na osemnáste Empoli, ktoré je v zóne zostupu, má iba dvojbodový náskok. Už dlhší čas je isté, že sa so súťažou lúči Salernitana so stopérom Norbertom Gyömbérom.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hellas verona #Tomáš Suslov #ME vo futbale 2024