Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhovorky! Calzona zahmlieva, všetci vedia, že mu ide o Weissovu morálku. S najlepším hráčom to však treba vždy skúsiť

K nenominácii Vladimíra Weissa sa vyjadril na sociálnych sieťach. Tak, ako je uňho zvykom - pomerne štipľavo. Vladimír Goffa v rozhovore pre Športweb vysvetľuje, prečo mu prekáža, že reprezentačný tréner Francesco Calzona ignoruje najlepšieho hráča domácej súťaže.

07.06.2023 09:58
Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata (13)

Prečo by podľa vás nemal Weiss chýbať v Calzonovom výbere?
Neviem stopercentne posúdiť, či sa jeho meno v nominácii objaviť má alebo nie. Výber typológie hráčov je výsostná vec trénerského štábu. A ten starostlivo zvažuje všetky plusy aj mínusy. Vlado však mohol a mal dostať šancu ukázať sa na aktuálnom zraze.

Calzonovi čiastočne rozumiem. Registruje bulvárne správy o niektorých jeho výstrelkoch či prehreškoch najmä mimo hracej plochy. Má oprávnenú obavu nominovať hráča, ktorý mu nezapadá do kritérií o disciplíne a správaní sa reprezentanta, ktorý má byť vzorom.

Video

Doteraz sa (aj kvôli zraneniam) neobjavil v žiadnej jeho nominácii. Prípravný tréningový kemp v Šamoríne bola ideálna šanca spoznať jeho futbalové i charakterové vlastnosti. Oťuknúť si ho.

A spolu s realizačným tímom po kontrolnom zraze objektívne posúdiť, či kolektív rozbíja alebo utužuje, či je individualista alebo tímový hráč. Či rešpektuje interné pravidlá a či jeho talent neubíja vlastné ego. Ak áno, patrí do nominácie. Ak nie, bohužiaľ, dovidenia.

14. DAC - Slovan Čítajte viac Ja seno nežeriem! Prečo Calzona nechce rebela a zbojníka Weissa? Expert našiel dôvod

Patril by pod vašim vedením aj do základnej zostavy?
V zostave by nemalo byť jedenásť najlepších individualít, ale jedenásť hráčov, ktorí v danej chvíli strategicky, bojovnosťou, hernou disciplínou, motiváciou, aktuálnou formou, skúsenosťami a rozostavením vytvoria harmonický celok.

Mužstvo Slovana a reprezentačné áčko sú dva rozdielne svety s úplne inými hráčmi a na úplne inej scéne. Vyššia konkurencia na jednotlivé posty.

Je to tenký ľad pre mňa, aby som len tak z rukáva vysypal, kto má nastúpiť do základu a kto si posedí na lavičke. Ale ak by plnil, čo od neho žiadam a pridal vlastné futbalové bonusy navyše, určite áno. Veď umelecký dojem i jeho štatistky hovoria jasnou rečou.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #slovenskí futbalisti #Vladimír Goffa #Francesco Calzona