Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ja seno nežeriem! Prečo Calzona nechce rebela a zbojníka Weissa? Expert našiel dôvod

Napriek tomu, že klubová sezóna je už na samom konci, pre reprezentantov to neplatí. Pokračuje pre nich ďalšími bojmi o budúcoročné Euro.

05.06.2023 18:20
14. DAC - Slovan Foto: ,
Vladimír Weiss ml.
debata (25)

Výnimkou nie sú ani Slováci, ktorí v pondelok odštartovali zraz pred súbojmi na Islande a v Lichtenštajnsku.

Hlavný tréner Francesco Calzona pozval do kempu tri desiatky hráčov, okrem toho nominoval aj desiatku náhradníkov. Celkom solídny počet…

V menoslove chýba jedno meno, ktoré akiste neuniklo pozornosti futbalového fanúšika pod Tatrami. Márne by ste v ňom hľadali Vladimíra Weisa – kapitána majstrovského Slovana Bratislava, najlepšieho hráča ligy, osobnosť – hoc značne kontroverznú.

Top jedenástka histórie slovenskej ligy Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Brankár: Ladislav Molnár (na snímke z roku 1994...

Taliansky kouč vynechal krídelníka kvalít, akých Slovensko nemá a ani v minulosti nemalo veľa, zatiaľ vynechal zakaždým, keď si vybral káder na niektorý zo zápasov.

To sa mnohým nepozdáva, vrátane niekdajšieho trénera Vladimíra Goffu.

Ten svoje názory na aktuálne dianie v domácom i svetovom futbale prezentuje na Facebooku. K zopár riadkom ho primäla aj situácia okolo 33-ročného Weissa, hráča, ktorý reprezentoval 58-krát.

„Nadštandardný futbalista, rozdielový hráč, loptový virtuóz, najlepší v našej lige. Ale aj rebel s pár bulvárnymi škandálmi, svojrázny a kontroverzný správaním sa na ihrisku i mimo neho. Jedni ho nenávidia, druhí milujú,“ opisuje Goffa niekdajšieho hráča Manchestru City, Glasgowa Rangers či Espanyolu Barcelona.

Slovenský expert pripomína Calzonov argument z predošlého zrazu, prečo Weissa vynechal. Tým boli údajné „taktické dôvody“.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #slovenskí futbalisti #Francesco Calzona #kvalifikácie ME vo futbale 2024