Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dedo, čo teraz? Ako spravili Slováci obrat o 180 stupňov. Alebo ich naučil Calzona hrať futbal za tri dni?

Tri dni, dve rôzne tváre. Najprv pomerne utrápená a po väčšinu času neškodná, potom energická a odhodlaná.

27.03.2023 17:18
Francesco Calzona Foto: ,
Francesco Calzona.
debata (5)

Slovenskí futbalisti majú za sebou ťažký vstup do kvalifikácie. Napriek tomu, že v tabuľke majú štyri body, dva stratili. Mužstvo, ktoré na začiatku bojov o Euro 2024 chcelo postúpiť, však napriek úvodnému zlyhaniu zostáva v hre o šampionát.

Pár dní na reparát

Proti Bosne a Hercegovine podalo podstatne lepší výkon ako vo štvrtok s Luxemburskom. Kŕč z Trnavy si na Tehelné pole nepriviezlo, do súpera poriadne búšilo.

„Nechcem teraz vyznieť múdro, ale mám svedkov. Vnukovia sa ma po Luxembursku pýtali, ‚dedo, čo teraz?‘ Vravel som, pokoj, Bosnu dáme,“ usmieval sa Dušan Radolský, niekdajší tréner slovenskej dvadsaťjednotky.

Zrejme to boli jeho bohaté skúsenosti, ktoré ho priviedli k tomuto úsudku…

„Bosna vyhrala prvý duel 3:0, my sme zaváhali s Luxemburskom. Takto to vo futbale chodí a Balkánci to – navyše – majú aj v povahe. Nechcem nikoho urážať, ale poznám ich,“ naznačuje, že úlohu zohralo zrejme aj mierne podcenenie. Pre Športweb ho v pondelok pripustil aj bosniansky novinár Samir Mlačo z portálu Sportsport.

Nebolo by však korektné nepochváliť Slovákov za nedeľňajší výkon. Radolský vraví, že hrali naozaj dobre.

Média i experti. Ohlasy na zápas Slovensko - Bosna Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Sportsport.ba (Bosna): Prvý polčas sme na...

„Pocitovo tam bola úplne iná energia i sebavedomie. Bol to náročný, behavý futbal s vysokým napádaním, čo nám celkom vyhovovalo. Navyše, dali sme rýchly gól a ten vždy pomôže. Mužstvo postaví na nohy. Od toho sa odvíjal celý zápas,“ vysvetľuje zasa Vratislav Greško.

Podľa dlhoročného reprezentanta nie je prekvapením, že práve duel proti Bosne zvládli Slováci lepšie.

„Od začiatku som vravel, že z dvojzápasu potrebujeme šesť bodov. Zároveň som však tušil, že ten prvý môže byť problém, lebo menšie reprezentácie sú spočiatku nabudené. Žiaľ, proti Luxembursku nám to nevyšlo. Vedel som ale, že nie sme takí slabí. Našťastie sme na reparát nemuseli čakať dva mesiace, ale len tri dni. Proti Bosne chlapci ukázali, že aj oni to vedia,“ dopĺňa.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vratislav Greško #Dušan Radolský #slovenskí futbalisti